מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיקור מי שפיר מאוחריולי24/10/2007
שלום,
אני בת 29, שבוע 24. שקיפות עורפית: 1:6493, חלבון עוברי: 1:670. סקירה מוקדמת (שבוע 15) וסקירה מורחבת (שבוע 22) תקינות, אקו לב עוברי תקין. החלטתי לא לעשות מי שפיר כשעוד היה אפשר, מחשש להפלה, ועכשיו אני חוששת שאולי היה לי לעשות את הבדיקה. הרופא שלי יידע אותי שניתן לעשות את הבדיקה גם בשלב מאוחר יותר (שבוע 32), עם fish כמובן, ובליווי זריקה להבשלת הריאות, ואז אם חלילה מתפתחת לידה מוקדמת רוב הסיכויים שהתינוק יהיה בסדר. האם כדאי לעשות את הבדיקה? האם, בנוסף לאפשרות של לידה מוקדמת, יכול להיגרם נזק לעובר כתוצאה מהבדיקה? מה הסיכויים של פג בשבוע זה לחיים תקינים ונורמליים (אני מבינה שבשבוע זה הוא ישרוד אך חוששת לפגוע פגיעה מיותרת בתינוק בריא).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר מאוחר
ד''ר יורי פרליץ25/10/2007לבדיקה במועד זה יש יתרונות וחסרונות. אני אמנה אותם. עליך לשקלל ולקבל החלטה.
היתרונות: במידה ונוצר סיבוך כלשהו (לידה מוקדמת למשל, ירידת מיים או הפרדות שיליה) מיילדים והעובר ניצל. בשבועות 16-20 בו מבוצע הדיקור העובר לא בר חיות. הפגות בגיל זה קיימת. ניתן לתת את הזריקות להבשלת הראות (במידה ומחליטים על דיקור ב 32 שבועות) יומיים לפני הדיקור ולא לחכות לדיקור עצמו. לא פוגעים בעובר במהלך הדיקור.
החסרונות: טכנית- הקושי גדול יותר לביצוע מאשר בשבועות המוקדמים יותר. תקופת ההמתנה לתשובה-מינימום שבועיים, ומה קורה אם בתקופה זו מתחילה לידה? FISH היא בדיקה יקרה שלא ממומנת ע"י משרד הבריאות. בנוסף, לתשובת הדיקור הרגיל יש התייחסות להרבה מומים כרומוזומליים בנוסף למידע המתקבל מתשובת ה FISH.
לסיכום: לא מומלץ לדחות ביצוע דיקור עם הורייה משבוע מוקדם ל 30-32 שבועות הריון. אם יש צורך, עושים בין 16-20. עם זאת, במקרים חריגים ניתן לבצע את הבדיקה סביב 30-32 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)