מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CPC בקוטר 2 מ"מ בחדר שמאל במח העוברי08/05/2010
שלום פרופ',
אני בת 27 ו-6 חודשים, הריון ראשון מתוכנן.
בסקירה מוקדמת שביצעתי השבוע, נמצא בחדר שמאל במח העובר, CPC בקוטר 2 מ"מ.
נתונים נוספים:
חדרי מח ליטראליים: 5.2 מ"מ
צרבלום: 13.9 מ"מ
גומה אחורית: 1.5 מ"מ.
ו.א. 26/1/2010 - גיל הריון לפי וסת 14+3.
FL נמצא 16 מ"מ (גיל הריון לפיו 14+6)
AC נמצא 87 מ"מ (גיל הריון לפיו 15+0).
HC נמצא 106 מ"מ (גיל הריון לפיו 15+1).
BPD נמצא 29 מ"מ (גיל הריון לפיו 15+2).
משקל: 111 גרם.
גיל הריון ממוצע שנאמר לי: 15+1.
למעט CPC, ברוך-השם הסקירה היתה תקינה. ראינו כף יד פתוחה של העובר, השניה היתה באגרוף, וכן ראינו שתי עצמות אף.
ברקע: שקיפות עורפית באולטראסאונד 2.7 מ"מ.
(נמסר לי כי סיכון לפי גיל בלבד: 1:828, סיכון לפי אולטראסאונד: 1:457)
סיכון משוקלל עם בדיקה ביוכימית: לפי גיל בלבד: 1:1200, לפי גיל ובדיקות: 1:1900).
בדוח סיכום של הסקירה המוקדמת, הומלץ ייעוץ גנטי. כמו כן נכתב צוואר רחום סגור 40מ"מ.
שאלות:
1. האם יש מקום לדאגה לאור השילוב של נתוני ה-NT וה-CPC?
2. האם יש אינדיקציה רפואית במקרה זה לדעתך לביצוע דיקור מי שפיר. לאור נתוני שקיפות העורפית, CPC ונתוני הסקירה המוקדמת.
3. כמה חשיבות יש לייחס לכך שראינו כף יד פתוחה של העובר, השניה היתה באגרוף, וכן ראינו שתי עצמות אף?
4. האם זה תקין שנתוני FL, AC ו- HC מעידים על גיל הריון נמוך מ-15+1? מה משמעותם בשילוב נתוני השקיפות העורפית וה-CPC?
5. מה המשמעות של נתון צוואר הרחום הסגור?
6. אני מניחה כי כדאי להגיע לייעוץ הגנטי לאחר ביצוע תבחין מרובע. נכון?
אקדים את תודתי והערכתי על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPC
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2010הממצא של CPC בודד הינו בד"כ חסר משמעות והוא נעלם עם התקדמות ההריון לאחר מספר שבועות. אם הממצא עדיין קיים, יש לבצע בירור נוירולוגי ויש לשקול דיקור מי שפיר. השילוב של CPC ו NT מוגדבר, מכוון לביצוע דיקור מי שפיר. יש לבצע ייעוץ גנטי ולשקול דיקור מי שפיר. בסקירה הבאה יש לבדוק פתיחת שתי כפות הידיים. צואר רחם סגור הינו תיאור של צואר תקין ללא פתיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)