סקירה ראשונה ממצאים - אנא עזרתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירה ראשונה ממצאים - אנא עזרתכם
    פנינה
    11/05/2010

שלום, בת 35.6 הריון ראשון ספונטאני לאחר 5 שנים, שבוע 16. סכרת טרום הריונית מאוזנת משבוע 6 באינסולין. אתמול סקירה ראשונה בה נמצאו כליה אגנית ושני כלי דם בחבל הטבור. הופננו ליועץ גנטי. קראתי מספר מאמרים באינטרנט שאומרים שבמצב כזה בין 20%-60% מהעוברים נושאים תסמונת כזו או אחרת והתינוד עלול להיוולד פגוע. מאתמול חוששת ובוכה ללא הפסקה. תשובות של בדיקות דם משקיפות עדיין לא הגיעו אוטרסאונד בשקיפות תקין. חלבון עוברי רק ב- 25.05.
    אנא אם ישנה מישהי שעברה את אותם ממצאים והתינוק בריא עודדו אותי אני בלחץ נוראי. אשמח גם לחוות דעת רפואית. תודה רבה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למירב

ד``ר רון ברדין
    11/05/2010

מירב שלום
    לפני קביעה של תסריט " שחור" יש להבהיר מספר נקודות. המימצאים כשלעצמם האחד 2 כלי דם בחבל הטבור אינו מהווה מום. מימצא זה מכוון לביצוע מעקב גדילה תכוף יותר מהרה ללא המימצא . כמו כן ביצוע אקו לב.. לגבי כלייה אגנית אכן המיקום השכיח יותר לכילייה שאיננה במקומה הוא באגן. לא ידוע תבנית אופיינית של מומים נוספים ההולכים ביחד עם הכלייה האגנית. אם כי יידרוש סקירה מכוונת מורחבת בשבוע 22-23 מכוונת ללב, מערכת העיכול , לב ושלד.
    בכל מיקרה בצעי כמקובל ייעוץ גנטי הן בהיבט של דיקור מי שפיר והן לגבי שילוב המימצאים.
    מאחר ושאר הסקירה סוכמה כתקינה הרי שבהחלט מצטמצמים שורת מומים נוספים שהייתה מקנה משמעות אחרת למימצאים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רון ברדין

פנינה
    12/05/2010

תודה רבה מקרב לב - האמת שמאוד הלחיץ אותי הנושא ועכשיו הרבה יותר רגועה.

שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו