שלפוחית היפוטונית/אטונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלפוחית היפוטונית/אטונית
    הדר
    11/05/2010

שלום,

בסקירה מוקדמת (שבוע 16) התגלו אגני כליות מורחבים וכן שלפוחית שתן מוגדלת. גודל הכליות היה 4 מ"מ ימין, ו-3 מ"מ שמאל, המצא חזר גם בשבוע 18, כלומר הכליות ושלפוחית השתן גדלו באופן פורפורציונאלי לגדילת העובר, המצב לא הוטב אך גם לא החמיר.

היום (שבוע 21) בוצע מעקב. נמצא שלפוחית שתן מוגלת ללא דפנות מעובות. כליה שמאלית מוגלת מעל אחוון 95, אך באקוגניות תקינה והרחבה קלה של האגן. כליה ימנית אקוגנית מאוד עם מצאים ציסטיים ואורכה מעל אחוזון 95. שמלבד הממצא של הכליות ושלפוחית השתן שאר הממדים תקינים (גדילה, כמות מי שפיר וכו').
    נאמר לנו כי נראה שהשלפוחית היא אטונית, והכליות גדולות בשל מצב זה.
    הוזמנו לבדיקה נוספת בעוד שבועיים אז יערך דיון משותף עם נפרולוג ילדים.

יש לציין שתוצאות החלבון העוברי לא היו תקינות וערכנו בדיקת מי שפיר לפני שבוע. אנחנו מודעים לקשר האפשרי בין תסמונת דאון לבעיית כליות. הדיון המשותף עוד שבועיים יערך לאחר קבלת תוצאות מי השפיר בהנחה שהתוצאה תקינה.

אני מבינה ממעט חיפוש באינטרנט שהמשמעות של שלפוחית אטונית היא שלפוחית שאינה מתכווצת כלל. אני מנסה להבין מה המשמעות של הדבר מבחינת איכות חייו של העובר. האם מדובר על ילד שיהלך תמיד עם חיתול? תמיד עם קטטר? רציתי גם לדעת מה הסיכוי שכרגע נראה שהשלפוחית היא אטונית אך בסופו של דבר יתברר שהמצב טוב יותר, הפיך וכו'.

אשמח לכל מידע.
    תודה
    הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• להדר

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2010

אני מבין את קשת הממצאים, אך קשה ליעץ במקרה זה ללא בדיקה, שכן השינויים בכליות יכולים להות קריטיים. אני ממליץ על בדיקה מכוונת לממצאים ע"י מומחה ויעוץ תואם, או במסגרת בית חולים או במסגרת פרטית הנותנת מענה לשאלות אלו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו