ריבוי מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי מי שפיר
    מאיה
    12/05/2010

שלום רב,

אני בשבוע 25 להריון שלישי.

עד כה כל הבדיקות שנעשו היו תקינות (שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת ומאוחרת אקו לב עובר ומי שפיר) והעמסת סוכר משלשום אשר התקבל ערך של 90.
    היום בבדיקה שגרתית אצל רופא הנשים (לאחר שהתלוננתי על הפרשות בריח של מי שפיר) התגלה כי יש לי ריבוי מי שפיר.

לטענת הרופא זהו לא מי שפיר.
    הרופא טען שכאשר מדובר במקרה כשל מישהיא כמוני שעשתה את כל הבדיקות ריבוי מי שפיר הוא "כלום" ואין לי מה לדאוג.

כאשר המשכתי ללחוץ בנושא ולנסות להבין לעומק את מהות הבעיה, הרופא הזמין אותילעשות סקירה בקופה בעוד 3 שבועות (כמובן כי אין תורים לפני...)

האם יש איזשהן בדיקות שכדאי לעשות כדי לוודא כי אכן הכל כשורה ?
    מה זה אומר ? האם עלי לעשות בדיקות נוספות? סקירות נוספות פרטיות? מעקב כלשהוא אחר?

בתודה מראש,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• למאיה

ד''ר ראובן שרוני
    15/05/2010

שלום מאיה,
    יש להגדיר את כמות מי השפיר
    בעיקרון הסיבות הן אחת משלוש: תקין, סיבה אימהית (כגון סכרת הריונית) , סיבה עוברית (כגון בעיה לבבית או בעיה בושט)
    אם מדובר בריבוי קל למשל 24-30 AFI רוב העבודות מציינות סיכון קטן לעובר במיוחד לנוכח הבדיקות התקינות שבצעת
    במקרה שלך מומלץ סקירה מכוונת אשר תגדיר את כמות מי השפיר ובמידה ומדובר על ריבוי, תסקור מערכות אשר עלולות לגרום לכך
    בהמשך יסוכמו הממצאים ביעוץ גנטי ויאמר לך האם יש ומה הן הבדיקות האפשריות הנוספות
    כל הבדיקות יכולות להעשות במסגרת ביטוח הבריאות שלך. אני מאד מבין את הרצון לזרז הבירור והשיקול לבצע בדיקות במסגרת פרטית לצרך כך הוא שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר - המשך

מאיה
    16/05/2010

תודה על המענה המהיר .

שכחתי להוסיף פרט שאולי יכול להיות משמעותי - נלדתי עם vsd ובגיל 15 היה לי sbe שגרם לפגיעה (דליפה משמעותית) במסתם הטריקוספידלי , פגיעה הגורמת לאי ספיקה בינונית . בכל מקרה, לא נוטלת שום תרופה בגין כך ומתפקדת כרגיל.
    מחיפוש באינטרנט הבנתי שאי ספיקה לבבית של האם יכולה לגרום גם לריבו ימי שפיר בעובר? האם זה נכון? אם כן, מה עלי לעשות בשל כך?

לגופו של ענין - האם כל רופא יכול לעושת סקירה מכוונת או שיש רופאים המתמחים בבדיקה כזו ? איך אני מגיעה לייעות גינטי בעקבות כך?

דבר נוסף - ציינת במענה כי ביטוחים פרטיים יכולים/אמורים לממן את הבדיקות? הבנתי נכון? תוכל לפרט קצת בנושא (מתנצלת מראש אבל אני גרועה בפרוצדורות)?

תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר - המשך

מאיה
    16/05/2010

תודה על המענה המהיר .

שכחתי להוסיף פרט שאולי יכול להיות משמעותי - נלדתי עם vsd ובגיל 15 היה לי sbe שגרם לפגיעה (דליפה משמעותית) במסתם הטריקוספידלי , פגיעה הגורמת לאי ספיקה בינונית . בכל מקרה, לא נוטלת שום תרופה בגין כך ומתפקדת כרגיל.
    מחיפוש באינטרנט הבנתי שאי ספיקה לבבית של האם יכולה לגרום גם לריבו ימי שפיר בעובר? האם זה נכון? אם כן, מה עלי לעשות בשל כך?

לגופו של ענין - האם כל רופא יכול לעושת סקירה מכוונת או שיש רופאים המתמחים בבדיקה כזו ? איך אני מגיעה לייעות גינטי בעקבות כך?

דבר נוסף - ציינת במענה כי ביטוחים פרטיים יכולים/אמורים לממן את הבדיקות? הבנתי נכון? תוכל לפרט קצת בנושא (מתנצלת מראש אבל אני גרועה בפרוצדורות)?

תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו