טעות במין העובר? דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעות במין העובר? דחוף
    הריונית בהלם
    09/06/2010

שלום וברכה, אני בשבוע 41+3, כשמשהשקיפות העורפית, וגם בסקירת מערכות מאוחרת נאמר לנו שיש לנו בן. היום, במעקב הריון עודף ,בבדיקת כמות מי השפיר והערכת משקל, הטכנאית שאלה אם אני יודעת את מין העובר. אמרתי לה שכן, ושיש לי בן. היא השתוממה ואמרה שמה פתאום יש לך בת. והראתה לי תמונה מוגדלת של אבר מין נקבי.
    שאלתי היא: איך זה יכול להיות? איפה הטעות? את השקיפות והסקירה עשו רופאים מומחים, וכאן רק טכנאית- אולי היא טועה? האם אבר המין הוא הדרך היחידה לראות את מין העובר? לא בודקים רחם ושחלות באולטרא סאונד? ייתכן שבסקירת מערכות מאוחרת פספסו רחם ושחלות? ייתכן שאין לה?
    אני יודעת שאני עומדת ללדת מתישהוא בימים הקרובים, ואז יהיו לכל השאלות תשובות. אבל אני מודאגת מאוד. לכן אודה לכם מאוד אם תוכלו לטרוח ולכתוב לי תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעות במין העובר? דחוף

הוספת תגובה

• להריונית

ד''ר ראובן שרוני
    13/06/2010

שלום,
    הגדרת המין בשקיפות אמינה רק ב 80-90%
    בסקירה מאוחרת אמורים לדעת אבל לעיתים יש מבנה של איבר מין העלול להטעות. ויתכן כי הבדיקה בשבוע 41 אינה מדייקת בהגדרת המין
    בכל מקרה, לא בודקים רחם ושחלות אלא אם יש פתולוגיה כגון ממצא ציסטי או נוזל כלוא. הגדרת המין באולטרה סאונד בעיקר נסמכת על מבנה איבר מין חיצוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה נולד בן או בת?

חגית
    06/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו