מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובר קטן שבוע 22אינה21/06/2010
ד"ר שלום,
עשיתי סקירת מערכות בשבוע 22+0 ונאמר לי כי העובר קטן :
BPD– 4.9 (מתאים ל- 20+2), FEMUR – 3.4 (מתאים ל- 20+6),
היקף ראש 18.4 (מתאים ל- 20+5), היקף בטן 16 (מתאים ל- 21+1)
היקף ראש / בטן 1.15 הערכת משקל :391 גר' (2SD=82)
התוצאות בשבוע 15+0 היו:
BPD– 2.8 (מתאים ל- 14+5), FEMUR – 1.6 (מתאים ל- 14+4),
היקף ראש 9.9 (מתאים ל- 14+4), היקף בטן 8.6 (מתאים ל- 14+6)
היקף ראש / בטן 1.15 הערכת משקל : 112 גר' (2SD=24)
השאלות הן:
1. באילו תחומי אחוזים אני נמצאת בפרמטרים השונים?
2. האם חל שינוי בסטייה מהנורמה מהסקירה המוקדמת למאוחרת (מבחינת האחוזים באוכלוסיה)? או שהיא מתפתחת לאט יותר באופן עיקבי?
3. ממה התפתחות איטית יכולה לנבוע?
בתודה מראש,
אינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה אחוזון
אינה23/06/2010רציתי גם לשאול באיזה אחוזון הייתי ובאיזה אני נמצאת היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינה
ד``ר רון ברדין25/06/2010אינה שלום רב
ראשית הטבלאות עימן אנו נעזרים לחישוב אחוזוני גדילה מתחילים מ 400 גרם ומעלה.
מהפער של כשבועיים עדיין לא ניתן לקבוע אם בעייה כלשהיא. בהנחה שסקירות תקינות , כך גם בדיקות החלבון העוברי ובדיקות השקיפות עורפית וסקר ביוכימי תקינים הרי שסבירות להמשך מהלך תקין גבוהה. חשוב לבצע הערכה נוספת כשבועיים שלשה מבדיקה קודמת ולבחון האם יש כאן מגמה כלשהיא או הערכת המשקל הבאה תתאים לשבוע הריון או שפער יצטמצם. בכל מיקרה הייתי מציע לשוב לאולטרהסאונד משליש 1 ושם לבדוק האם היה פער כל שהוא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצעי אולטראסאונדים ראשונים
אינה26/06/2010שבוע 9+3 גודל עובר 2.3 ס"מ
שבוע 12+0 גודל עובר 5.1 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה
אינה30/06/2010רון שלום,
צירפתי לבשתך את ממצאי האולטראסאונגים הראשונים, האם הם גם חלק מהמגמה של עובר קטן יחסית או שחלה האטה בגדילה בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)