מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגת , מבקשת עזרהפאני04/11/2007
שלום , אני בת 30 , בשבוע 18+5 להריון, שקיפות עורפית לפי גיל 1:787, לפי בדיקה 1405 , הדמיית עצם אף - תקין, NT ( במ:מ ) 1.8 , CRL ( במ"מ ) 54.
בסקירה המוקדמת בשבוע15+1 נמצאו מספר ממצאים:
1. הודגמו 2 כלי דם בחבל התבור.
2. 2 ציסטות צוואריות.
3. מעט נוזל פריקרדיאלי.
הרופא הפנה אותי לייעוץ גנטי ואקו לב.
אך עד אז אשמח לקבל פרטים לגבי הממצאים, שחיכותם, העלמותם, והשלכות להריון.
תודה, אשמח למענה מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפאני
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007ציסטות צואריות שכיחות, ובעבר נחשדו כקשורות לתסמונת דאון. היום כבר נחשבות לממצא תקין הקשור בהתפתחות מע' הלימפה בגוף העובר. הן נעלמות תוך 2-4 שבועות.
ממצא של 2 כלי דם בחבל הטבור מחייב סקירת מערכות מפורטת לשלילת מומים בעובר,שכן קיימת שכיחות יתר של מומים בנוכחות ממצא זה. רצוי לבצע יעוץ גנטי לתסמונות הכרוכות בתופעה (יש הרבה), ולבצע דיקור מי שפיר לשלילת בעיה כרומוזומלית.
ממצא של מעט נוזל פריקרדיאלי נחשב לתקין, בהעדר עדות למום לב עוברי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשל חלבון עוברי
פאני04/11/2007שוב שלום.
היום קיבלתי את תוצאות חלבון העוברי שביצעתי בשבוע 17 .
סיכון סופי לתסמונת דאון-לפי נוסחאות 1:827
סיכון לפי גיל בלבד 1:784
חלבון עוברי : IUI/ML 54.31
HCG : IUI/ML 33.95
E3 :NG/ML 0.95
כפולות החיציון: 1.61 MOM
כפולות החיציון : 1.65 MOM
כפולות החיציון: 0.62 MOM
מה אומרות תוצאות אלו האם תקינות?
במידה וגם התשובות של הבדיקות דם הגנטיות שביצעתי יהיו תקינות , האם עדיין אני ייצטרך לבצע מיי שפיר, (בהתחשב ששקיפות יצאה טובה וסקירה ראשונה 3 ממצאים)?
( בדיקות גנטיות שביצעתי: ציסטיק פירוזיס שביר SMA, X , בדיקת דם לכרומוזומים)
אודה לך באם תענה לשאלותיי בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה
פאני05/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני
פרופ` ישראל מייזנר05/11/2007התשובות תקינות. הסיכון לדאון דומה לסיכון הסטטיסטי שלך. אין קשר לבדיקות הגנטיות שאינן מכוונות לכרומוזומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפר' מייזנר שלום
פאני06/11/2007מהכתוב אני מבינה שאתה ממליץ על מי שפיר ,גם אם הבדיקות גנטיות, החלבון עוברי , השקיפות תקינות?
עדיין לא קבעתי תור למי שפיר אני בשבוע 19 , עד איזה שבוע ניתן לבצע את הבדיקה?
אודה לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך
פאני06/11/2007תודה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיי שפיר
פאני07/11/2007שלום, מהכתוב אני מבינה שלמרות שבדיקות הגנטיות ב"ה, חלבון עוברי,שקיפות עורפית יצאו תקינות , עדיין יש לבצע מי שפיר,
כיום אני שבוע 19+2 , עד איזה שבוע ניתן לבצע את הבדיקה?
והאם יש סיכוי בשבועות אלו ללידה מוקדמת עקב הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)