מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת גדילהאמא מהמרכז05/11/2007
פרופ' מייזנר שלום רב,
בת 29, שבוע 27+6. בדיקות גנטיות תקינות לחלוטין. חלבון עוברי- תקין. שתי סקירות - תקינות.
הופנתי לבדיקת גדילה עקב ריבוי מי שפיר ב"טווח תקין", כפי שנאמר לי.
בבדיקת הגדילה עלו הממצאים הבאים:
כמות מי שפיר = 18 ס"מ
מנח/מצג: ראש, דרגת בשלות 1-2מ"מ (מתאים ל- 29+5)
BPD - מ"מ 74
היקף ראש - 275 מ"מ
היקף בטן 253 מ"מ
FEMOR מ"מ 52
יחס ראש/גוף 1.08
משקל העובר 1.330 ק"ג
חשוב לציין כי ממצאי בדיקת הסכרת (בדיקת העמסה ראשונה) התוצאה הראתה : 83.6.
מממצאי הבדיקה, נאמר לי כי ירכיו של העובר בגודל תקין לשבוע בו אני נמצאת אך, שאר גופו מקדימים בשבועיים, השאלה שלי היא על מה זה מסמל? על מום מסויים חלילה בעובר?
האם יתכן חוסר פרופורציה ברך הנולד?
האם ההבדלים הללו משמעותיים?
אשמח לתשובתך להבנת הסוגיה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` ישראל מייזנר05/11/2007לעיתים קרובות אנו נתקלים במדידות עוברים המראות מעט חריגה מגיל ההריון. אם הראש והבטן גדולים בשבועיים, הממצא בד"כ תקין, והמדידות לא חורגות מן העקומה הנורמלית. כדאי לעקוב אחר גדילת העובר ולשקול ביצוע העמסת סוכר מלאה, ע"מ לשלול סוכרת הריונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' מייזנר - בהמשך לתשובתך
אמא מהמרכז06/11/2007בוקר טוב פרופ' מייזנר.
ראשית - תודה על התשובה המפורטת. היא אכן מאד עזרה לי.
שנית- אשמח לדעת לגבי מה שכתבת על חריגה מהעקומה הנורמלית. כיוון שאותה בודקת אולטראסאונד הראתה לי גרף בו ילדי נמצא מעל גרף הממוצע במשקלו, כשהיא מתארת את גופו
כנמוך ומלא (בגלל ירך יחסית קטנה לראשו וגופו באופן כללי). האם החריגה, וגם לו במעט מעל הממוצע, מאותה עקומת נורמה, יכולה להעיד על מום מסויים חלילה בעובר? האם יכול להיות קיים קשר בין גופו הקצת מלא לבין מיעוט הריבוי במי שפיר?
כמובן שאעשה בהמלצתך בדיקת העמסה מלאה אך, השאלה היא האם הדברים הללו מצביעים על אופי מסויים של גדילה של העובר, כיווון שהדבר מדיר משנתי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא מהמרכז
פרופ` ישראל מייזנר06/11/2007קשה לי להתייחס למה שנאמר לך, בלי לבדוק או לראות את העובר בעצמי. תיאור של עובר נמוך ומלא, איננו מוכר לי כתיאור אולטראסוני. מה שחשוב הוא היכן מדדי העובר נפגשים לגיל ההריון. קשה מאד לעריך גדילה ללא התבוננות בעובר עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)