בדיקת גדילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת גדילה
    אמא מהמרכז
    05/11/2007

פרופ' מייזנר שלום רב,
    בת 29, שבוע 27+6. בדיקות גנטיות תקינות לחלוטין. חלבון עוברי- תקין. שתי סקירות - תקינות.
    הופנתי לבדיקת גדילה עקב ריבוי מי שפיר ב"טווח תקין", כפי שנאמר לי.
    בבדיקת הגדילה עלו הממצאים הבאים:
    כמות מי שפיר = 18 ס"מ
    מנח/מצג: ראש, דרגת בשלות 1-2מ"מ (מתאים ל- 29+5)

BPD - מ"מ 74
    היקף ראש - 275 מ"מ
    היקף בטן 253 מ"מ
    FEMOR מ"מ 52

יחס ראש/גוף 1.08
    משקל העובר 1.330 ק"ג

חשוב לציין כי ממצאי בדיקת הסכרת (בדיקת העמסה ראשונה) התוצאה הראתה : 83.6.

מממצאי הבדיקה, נאמר לי כי ירכיו של העובר בגודל תקין לשבוע בו אני נמצאת אך, שאר גופו מקדימים בשבועיים, השאלה שלי היא על מה זה מסמל? על מום מסויים חלילה בעובר?
    האם יתכן חוסר פרופורציה ברך הנולד?
    האם ההבדלים הללו משמעותיים?

אשמח לתשובתך להבנת הסוגיה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גדילה

הוספת תגובה

• גדילה

פרופ` ישראל מייזנר
    05/11/2007

לעיתים קרובות אנו נתקלים במדידות עוברים המראות מעט חריגה מגיל ההריון. אם הראש והבטן גדולים בשבועיים, הממצא בד"כ תקין, והמדידות לא חורגות מן העקומה הנורמלית. כדאי לעקוב אחר גדילת העובר ולשקול ביצוע העמסת סוכר מלאה, ע"מ לשלול סוכרת הריונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' מייזנר - בהמשך לתשובתך

אמא מהמרכז
    06/11/2007

בוקר טוב פרופ' מייזנר.
    ראשית - תודה על התשובה המפורטת. היא אכן מאד עזרה לי.
    שנית- אשמח לדעת לגבי מה שכתבת על חריגה מהעקומה הנורמלית. כיוון שאותה בודקת אולטראסאונד הראתה לי גרף בו ילדי נמצא מעל גרף הממוצע במשקלו, כשהיא מתארת את גופו
    כנמוך ומלא (בגלל ירך יחסית קטנה לראשו וגופו באופן כללי). האם החריגה, וגם לו במעט מעל הממוצע, מאותה עקומת נורמה, יכולה להעיד על מום מסויים חלילה בעובר? האם יכול להיות קיים קשר בין גופו הקצת מלא לבין מיעוט הריבוי במי שפיר?
    כמובן שאעשה בהמלצתך בדיקת העמסה מלאה אך, השאלה היא האם הדברים הללו מצביעים על אופי מסויים של גדילה של העובר, כיווון שהדבר מדיר משנתי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא מהמרכז

פרופ` ישראל מייזנר
    06/11/2007

קשה לי להתייחס למה שנאמר לך, בלי לבדוק או לראות את העובר בעצמי. תיאור של עובר נמוך ומלא, איננו מוכר לי כתיאור אולטראסוני. מה שחשוב הוא היכן מדדי העובר נפגשים לגיל ההריון. קשה מאד לעריך גדילה ללא התבוננות בעובר עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו