שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת
    תמר
    08/07/2010

שלום רב,
    לפני מספר ימים, כשמלאו להריון בדיוק 12 שבועות עשיתי בדיקת שקיפות עורפית.
    אני בת 30 (סיכוי לפי גיל 1:866) ותוצאות הבדיקה היו סיכוי של 1:2070 לתסמונת דאון.
    שני הממצאים שקצת הדאיגו אותו היו
    לא נראתה עצם אף
    נוזל השקיפות היה בעובי 2.1 מ"מ
    אני חיה בלונדון והתנאים פה פחות מחמירים.
    הייתי רוצה לדעת אם התוצאות נחשבות לטובות, והאם אני צריכה להיות מודאגת משני הנתונים הנ"ל.
    מה ההמלצה להמשך בדיקות בשלב זה?
    עוד שאלה היא לגבי הסקירה המוקדמת (קבעתי את הסקירה ל15 שבועות ו4 ימים) איזה סימנית ניתן לראות בסקירה שיכולים להעיד על סיכוי נמוך או גבוה לתסמונת דאון? קבעתי את הסקירה ל15 שבועות ו4 ימים.
    למשל- האם הנושא של עצם אף עדיין רלוונטי בשלב הזה?
    איזה עוד סימנים עשויים להעיד על סיכוי לכאן או לכאן?
    המון תודה על העזרה
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

תמר
    15/07/2010

שלום,
    כתבתי את ההודעה לפני כשבוע ועדיין לא קבלתי תשובה.
    מקורות ההתייעצות שלי מוגבלים כיון שאני חיה בחו"ל והשיטה פה היא שונה, לכן תשובתך תעזור לי להחליט לגבי הצעד הבא שלי.
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתמר

ד``ר רון ברדין
    17/07/2010

תמר שלום רב
    תוצאות הסיכון בהתבסס על גילך ועל הבדיקה תקינים בהחלט. כך גם עובי העורף. יתכן ולא הודגמה עצם האף ותראה בהמשך . מעבר לכך גם באוכלוסיית העוברים הבריאה לא תמיד מודגמת עצם האף.
    סקירת המערכות אליה קבעת , מכוונת בין השאר לחיפוש סמנים לתסמונת דאון. רשימת סימנים שלא כאן המקום לפרטה . בכל מקרה נקודת הפתיחה שלך בבדיקות הסקר טרימסטר 1 כפי שצירפת תקינות!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו