שקיפות עורפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית
    אורית
    07/11/2007

שלום רב
    ב- 30/10 ביצעתי שקיפות עורפית של 1 מ"מ.(וסת אחרון 9/8 גיל 33+)
    crl 59
    בבדיקות הדם שתהקבלו:
    NT 0.65
    PAPP-A 0.31
    Free beta hCG 1.75

לפי הגיל 1:473
    לפי הגיל ושלושת הבדיקות 1:438

לציין ב-4/11 ביצעתי בדיקה נוספת במסגרת הקופה :
    crl 68 והשקיפות 1.8 מ"מ.
    אני בחרדה גדולה מאד, מדוע הסיכון עלה בבדיקות הדם? האם עליי לעבור מי שפיר ואם כן האם ישנה דחיפות בביצוע הבדיקה? והאם יש סיכוי שסקירה מוקדמת תפיג את החששות?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• לשלוה

פרופ` ישראל מייזנר
    07/11/2007

בגיל 33+, כאשר הסיכון לפי השקיפות דומה לזה שלפי הגיל, רצוי לשקול דיקור מי שפיר, ואין דחיפות, (רצוי סביב שבוע 17) שכן היינו מצפים שהסיכון יהיה הרבה יותר קטן. סקירה מוקדמת, לא תפיג את הסיכון לתסמונת דאון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי הקודמת

אורית
    09/11/2007

תודה על התייחסותך.

האם באולטרא סאונד של השקיפות במקרה של חלילה חשד לדאון לא היינו צריכים לראות שקיפות פתלוגית ? האם העליה במדד השקיפות מ- 1 מ"מ ל- 1.8 בתווך של ימים בודדים מרמז על הבעיה או שניתן יהיה להניח שזה כתוצאה משינוי מכשירים וכו...

ואם ההמלצה למי שפיר? מה הסיכונים? ההריון יקר לי עד מאד ולא הייתי רוצה לסכן אותו.
    האם לא יהיה כדאי להקדים את ביצוע מי שפיר? או להקדים את הסקירה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלוה

פרופ` ישראל מייזנר
    10/11/2007

העליה בשקיפות אינה בהכרח מדד לפתולוגיה מתפתחת, אלא כפי שציינת, מדידות שונות, מכשור אחר, ידיים אחרות....
    כיון שאני חסיד של דיקור מי שפיר במקרים חשודים, וכיון שהסיכון להפלה קטן, הייתי שוקל בדיקה זו בכובד ראש. את הדיקור עורכים בין 16-20 שב' הריון, ולכן אין טעם להקדים סקירה אלא לבצעה סביב 15 שב' הריון (הזמן האופטימלי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

אורית
    10/11/2007

אני מאד מודה לך על התיחסותך.
    האם מי שפיר יפיג את החששות בעקבות השקיפות? ציינת שהסיכוי להפלה בעקבות מי שפיר קטן אך הבנתי שהוא עומד על 1:200, מה שמאד מלחיץ אותי.
    אילו פעולות ניתן לעשות כדי לבצע את המי שפיר בדרך הבטוחה ככל שניתן...

שוב, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו