מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפיתאורית07/11/2007
שלום רב
ב- 30/10 ביצעתי שקיפות עורפית של 1 מ"מ.(וסת אחרון 9/8 גיל 33+)
crl 59
בבדיקות הדם שתהקבלו:
NT 0.65
PAPP-A 0.31
Free beta hCG 1.75
לפי הגיל 1:473
לפי הגיל ושלושת הבדיקות 1:438
לציין ב-4/11 ביצעתי בדיקה נוספת במסגרת הקופה :
crl 68 והשקיפות 1.8 מ"מ.
אני בחרדה גדולה מאד, מדוע הסיכון עלה בבדיקות הדם? האם עליי לעבור מי שפיר ואם כן האם ישנה דחיפות בביצוע הבדיקה? והאם יש סיכוי שסקירה מוקדמת תפיג את החששות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלוה
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2007בגיל 33+, כאשר הסיכון לפי השקיפות דומה לזה שלפי הגיל, רצוי לשקול דיקור מי שפיר, ואין דחיפות, (רצוי סביב שבוע 17) שכן היינו מצפים שהסיכון יהיה הרבה יותר קטן. סקירה מוקדמת, לא תפיג את הסיכון לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי הקודמת
אורית09/11/2007
תודה על התייחסותך.
האם באולטרא סאונד של השקיפות במקרה של חלילה חשד לדאון לא היינו צריכים לראות שקיפות פתלוגית ? האם העליה במדד השקיפות מ- 1 מ"מ ל- 1.8 בתווך של ימים בודדים מרמז על הבעיה או שניתן יהיה להניח שזה כתוצאה משינוי מכשירים וכו...
ואם ההמלצה למי שפיר? מה הסיכונים? ההריון יקר לי עד מאד ולא הייתי רוצה לסכן אותו.
האם לא יהיה כדאי להקדים את ביצוע מי שפיר? או להקדים את הסקירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלוה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2007העליה בשקיפות אינה בהכרח מדד לפתולוגיה מתפתחת, אלא כפי שציינת, מדידות שונות, מכשור אחר, ידיים אחרות....
כיון שאני חסיד של דיקור מי שפיר במקרים חשודים, וכיון שהסיכון להפלה קטן, הייתי שוקל בדיקה זו בכובד ראש. את הדיקור עורכים בין 16-20 שב' הריון, ולכן אין טעם להקדים סקירה אלא לבצעה סביב 15 שב' הריון (הזמן האופטימלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אורית10/11/2007אני מאד מודה לך על התיחסותך.
האם מי שפיר יפיג את החששות בעקבות השקיפות? ציינת שהסיכוי להפלה בעקבות מי שפיר קטן אך הבנתי שהוא עומד על 1:200, מה שמאד מלחיץ אותי.
אילו פעולות ניתן לעשות כדי לבצע את המי שפיר בדרך הבטוחה ככל שניתן...
שוב, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)