הערכת משקל שבוע 34

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת משקל שבוע 34
    לימור
    26/08/2010

שלום רב!

אני בת 28, הריון ראשון. נמצאת בשמירת הריון מחודש חמישי עקב סימפזיוליזיס באגן.כמו כן יש לי כליה אגנית שמאלית.נמצאת בשבוע 34 , יש לציין שבדיקת סוכר יצאה תקינה, ונמדד סוכר גם בשבוע האחרון ואין סכרת הריון.

להלן התוצאות של הערכת משקל:

מחזור אחרון ב-27/12/2009

קוטר דו קודקודי: BPD 94 מ"מ מתאים ל- 38(6)

היקף ראש: HC 329 מ"מ מתאים ל- 36(6)

היקף בטן: AC 302 מ"מ מתאים ל- 34(2)

אורך עצם הירך: FL 68 מ"מ מתאים ל- 34(4)

יחס ראש/בטן: 1.08 יחס ירך/בטן: 22

גיל הריון ממוצע לפי US: הוא 35(1)

הערכת משקל עובר : 2585 גר'

לשאלתי:

הבנתי שראש העובר גדול מהרגיל, האם זה משהו שאמור להשפיע על הלידה? האם משקלו גבוע מהרגיל? האם אני אצטרך קיסרי? עד איזה משקל הוא יכול להגיע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל שבוע 34

הוספת תגובה

• ללימור

ד``ר רון ברדין
    29/08/2010

לימור שלום רב
    אמנם יש פער של של כשבועיים בין היקף הראש לגיל הריון על פי וסת אחרונה אך נימצא בתחום התקין ( להבהרה מספרית , היקף ראש של 350 ומעלה בשבוע 34 נחשב מעל 2 סטיות תקן לגיל הריון זה והמדידה שציינת היא 329 ממ מכאן שתקין) . ייתכן והיקף הראש שלך או של בן זוגך אף הם גדולים , מה שיכול להסביר הפער. כמו כן מומלץ לבצע הערכה נוספת בין 10 -14 יום לראות האם מגמה עולה , האם ללא שינוי וכו' ובהתאם לקבל החלטה להמשך . מכאן שמוקדם מדי לנבא אופן הלידה שלך בשלב זה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו