היקף ראש קטן- מאוד מודאגת!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש קטן- מאוד מודאגת!!
    איילה
    03/09/2010

שלום,
    אני נמצאת בהריוני הראשון בשבוע 37. עד כה הכל היה תקין במעקב ההריון, כולל שקיפות עורפית, סקר שליש ראשון, תבחין עוברי. בסקירה ראשונה היה ממצא בודד של CPC, ללא ממצאים חריגים נוספים. סקירה שניה היתה תקינה לחלוטין ואקו לב עובר היה תקין.
    מעקב הגדילה בשליש השלישי היה תקין לחלוטין, עד הביקורת האחרונה.
    בביקורת האחרונה, בשבוע 37+1, הערכת המשקל היתה 3.060 גרם. כשפירוט המדדים היה:
    BPD- 8.85CM, מתאים לשבוע 35+5.
    HC- 31.83CM, מתאים לשבוע 35+6.
    AC- 33.71CM, מתאים לשבוע 37+4.
    FL- 7.22 CM, מתאים לשבוע 37.

במדידה קודמת, שנערכה בשבוע 35+4, כל המדדים תאמו בדיוק לשבוע ההריון. כלומר, מבחינת היקף הראש רואים ירידה מעקומת הנורמה ולעומת זאת יתר המדדים המשיכו על אותה עקומה.

אני מאוד מודאגת ממשמעות הדבר. הרופא שלי לא התייחס לכך והסתפק בלומר שהמשקל תקין.
    מה יכולה להיות המשמעות של זה?
    האם זה מעיד על מצוקה? בעיה בגדילת המח?
    האם יכול להיות שהסיבה היא שהראש מאוד נמוך באגן ויש לחץ על הגולגולת? האם אז זה עשוי לפגוע בהתפתחות המח?
    האם כעת, כשהלידה קרובה אני צריכה לערוך עוד בדיקות?

אני מאוד מודאגת ואשמח לתשובה מהירה,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאיילה

ד''ר ראובן שרוני
    08/09/2010

איילה שלום,
    קרוב לודאי שאין קשר ל CPC
    הפרש זה אינו משמעותי ברוב המקרים. קיימת שונות ביו מדדים ביולוגיים (למשל הקף הראש שונה בקרב אנשים שונים כמו גובה או משקל). קיים תחום של מדדים תקינים וקרוב לודאי זה בתחום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו