מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרימת דם בעורק הטבורידגנית07/09/2010
שלום רב,
יש לי LAC חיובי עקב היסטוריה משפחתית ואני מטופלת באספירין 100 מ"ל, וקלקסן 60 מ"ג פעם אחת ביום.
לפני כחודש מצאו כי יש לי זרימת דם גבולית ושלחו אולי לעשות אולטראסאונד מעקב לאחר שבועיים ומוניטור כל שבוע.
המוניטור כל שבוע יוצא מעולה, משקל העובר בשבוע 32 1.640 ק"ג
מדידות:
BPD - 79 mm
Head Cir - 285 mm
AB Cir 2687 mm
HC/AC 1.05
Fermur Length 56 mm
זרימת דם טבורי 4.08 S/D
האם יש לי סיבה לדאגה, הערכת המשקל הבאה היא אמנם ביום ראשון, אבל קוראת מאמרים כאן באינטרנט וקצת מלחיץ עניין זרימת הדם. אני מחפדת שלא יגיע מספיק חמצן ויכול להיות שיהיה פיגור כל שהוא. האם זה מקרה שיכול להתקיים?
תודה
דגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדגנית
ד''ר ראובן שרוני08/09/2010שלום דגנית,
מדדי הזרימה הינם משמעותיים בעיקר במידה ויש מיתאם לשאר המדדים
בשבוע 32 S/D 3.87 מהווה אחוזון 90 אבל במקרים אלה יש לתת 3 מדדים ליד הכניסה לבטן לולאה חופשית ובכניסה לשליה ויש לבצע מספר מדידות כי רמת הדיוק בחזרה הינה מוגבלת
אני מניח שיש צמיחה של העובר למרות שלא צרפתי פירוט למה המדדים מתאימים, ושהמונטור תקין
אם זה המצב, בשלב זה הייתי ממשיך במעקב גדילה, ניטור וזרימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)