לפרופ' מייזנר!!!!!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' מייזנר!!!!!!!!
    רינת
    21/11/2007

שלום רב,
    בשבוע 23 ( העובר התאים לשבוע 22.3) ביצעתי סקירת מערכות מורחבת. בסקירה נמצא חדר ליטראלי שמאל 10.5 וימין 8.6 הופנתי לסקירה ממוקדת של המח אשר אישרה את הדבר ונאמר לי כי טרם נצפה הדגמה של הסולקוס הפריאוקסיפיטלי. נשלחתי לבצע ייעוץ גנטי שבו נאמר לי כי עדיין אין צורך בדיקור מי שפיר אלא רק בשבוע 32 אם בכלל. ביצעתי גם אקו לב אשר יצא תקין ונאמר לי לחזור על האולטרסאונד רק עוד 4 שבועות.
    האם יש סיבה לדאגה??? האם בכל מקרה כדאי לבצע דיקור מי שפיר כעת? האם יכול להיות שהכל תקין? יש מקרים שבשבוע כזה ההסולקוס הפריאוקסיפיטלי עדיין לא התפתח?
    מחכה לתשובה......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' מייזנר!!!!!!!!

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי????????????

רינת
    22/11/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינת

פרופ` ישראל מייזנר
    23/11/2007

אסימטריה של חדרי המוח היא ממצא מוכר. האסימטריה שלך גבולית, ויתכן שלכן נאמר לך לחזור על הבדיקה מאוחר יותר. בד"כ במקרים כשלך, נהוג לבצע מעקב אולטראסאונד אחר התפתחות חדרי המוח, ומאוחר יותר לשקול ביצוע MRI של המוח ודיקור מי שפיר. את הדיקור ניתן לבצע סביב שבוע 30 להריון, ע"מ לא להקלע למצב של לידה מוקדמת אם הבדיקה תבוצע בשבוע 23 להריון. ב MRI ניתן לראות היטב את הסולקוסים של המוח, מה שבשלב זה לעיתים קשה לצפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה!!!!!!!!!!

רינת
    24/11/2007

פרופסור מיייזר שלום,
    ביקרתי אצל הרופא בשבוע 27ו-4 ימים ( גודל העובר תואם לשבוע 6 ו-4 ימים.)ומבנה המח הושלם אך גודל החדרים עדיין מוגדל 10.3. נאמר לי לבוא בעוד 3 שבועות על מנת לראות אם יש צורך במי שפיר. יש לציין כי שאר הבדיקות יצאו תקינות. מה הסבירות שאכן לעובר יש בעייה? האם הרחבה כזאת היא משמעותית? יש לציין כי העובר ממין זכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינת

פרופ` ישראל מייזנר
    25/11/2007

תשובתי הקודמת עונה גם על המשך שאלתך. אי אפשר לנבא מה יקרה לללא המעקב, ולכן הוא חשוב. בדיקת מי השפיר צריכה להעשות לאחר יעוץ גנטי תואם. ה MRI ישלים את התמונה. אינני יכול לנבא אם לעובר יש או תהיה בעיה, אם בכלל. ההרחבה אינה שקובעת אלא האסימטריה לעומת החדר התקין. כל זמן ששניהם אינם מורחבים - על פניו הבעיה פחות משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו