בדיקת cgh

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת cgh
    מירב
    29/09/2010

בת 29 הריון ראשון , חלבון עוברי +שקיפות עורפית +סקירה מוקדמת תקינות.
    בתחילת ההריון היו לי דימומים אשר הופסקו.
    מכיוון שגם בצד שלי וגם של בעלי קיים מקרים של פיגור שכלי במשפחה , אך איני יודעת את ההבחנה שלהם , הוסבר לי על בדיקת cgh . בשבוע הבא אני עושה דיקור מי שפיר, אך עדיין מתלבטת אם לבצע את ה- cgh, מה דעתך?

בנוסף , האם בבדיקה זו ניתן לגלות אוטיזם?האם תוצאות הבדיקות יכולות להיות מבלבלות ולגרום להפלות מיותרות, מכיוון שהבדיקה עדיין מחקרית?
    האם בדיקת זו מומלצת לנשים העושות מי שפיר או שכמעט ולא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת cgh

הוספת תגובה

• למירב

ד''ר ראובן שרוני
    29/09/2010

שלום מירב,
    תשובה מעט ארוכה:
    בדיקת array CGH (אני מבין שאליה את מתכוונת) יכולה לגלות חסרים או תוספות מזעריים בכרומוזומים מעבר לסף הגילוי ע"י בדיקת כרומוזומים רגילה (שמבוצעת בכל דיקור מי שפיר)
    ברב המקרים יש לבדוק קודם את החולה או החולים כי אם הבדיקה לא מזהה בעיה במקרה שלהם אין סיבה שתגלה בעיה באם יש חזרה בעובר. לבצע לראשונה בדיקה זו בעובר ללא כל סימנים מחשידים כרוכה בסיכוי קטן לאבחון בעיה אך לא אפס (יכולה להיות בעיה ברורה או לא קשורה לסיפור המשפחתי למשל)
    לגבי אוטיזם - יש מספר מנגנונים למחלה וסוג מסוים ניתן לזיהוי ע"י בדיקה זו. מדובר על אחוזים בודדים. ברוב המקרים בזמן הריון מומלץ לבצע הבדיקה גם להורים להשוואה כדי ל"חסוך זמן"
    לעיתים לבדיקה אין תשובה חד משמעית כשם שזה המצב לגבי מספר מצבים בבדיקת מי שפיר רגילה
    העלאת השיקול לאפשרות של בדיקה זו היא במקרה ויש ממצאים באולטרה סאונד ובדיקת רגילה של מי שפיר הינה תקינה או במקרה ובני הזוג מבינים את המגבלות ומעונינים בבדיקה בכל זאת
    פירוט יתר (ויש) - ביעוץ גנטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו