מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש ובטן קטנים לעובראלינה30/09/2010
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 22+1. בסיקרת מערכות מוקדמת, כאשר היתי 15 שבועות בדיוק התגלו נתונים הבאים:
BPD - 27 מ"מ - מתאים ל 14.6
היקף ראש 69 מ"מ מתאים ל 14.4
היקף בטן 80 מ"מ מתאים ל 14.3
בנוסף כל בעצמות כמו טיביה הומרוס ואולנה קצרות יותר ב 4-5 ימים מגיל ההריון. כמו כן אגני כליות מורחבים 3.5 מ"מ.
אנחנו הלכנו לרופא אחר כדי לקבל חוות דעת נוספת ועשינו עוד סקירת מערכות באופן פרטי
בדיוק כאשר גיל ההריון היה בדיוק 20 שבועות והתקבלו נתונים הבאים:
BPD - 43 מתאים לשבוע 19 (זאת אומרת פער של שבוע)
HC 163 מתאים ל 19.1
AC 136 מתאים ל 19
אגני כליה 3.4 ו 2.8 מ"מ נאמר לנו שזה נורמה לגיל. העצמות גם גדלו והיה רק פער של
יום 1 מגיל ההריון. אנחנו נרגענו.
אתמול עשיתי בדיקת סקירת מערכות מאוחרת ואני כרגע 22 שבועות בדיוק והתגלו נתונים הבאים:
BPD 45 - מתאים ל 19.5
היקף ראש 177 מ"מ מתאים ל 20.1
היקף בטן 159 מ"מ מתאים ל 21.1
צרבלום 37 מ"מ מתאים ל 21.6
OOD 31 מ"מ מתאים ל20.2 .
בשתי הכליות אגני כליה 5 מ"מ
מומלץ לבצע אקו לב. העצמות בסדר.
שאלתי היא:
א. איך יכול להיות שתוך שבועיים אגני הכליות עוד פעם גדלו כאשר בבדיקה שעשינו באופן פרטי התוצאות הראו שהם קטנו?
ב. איך יתכן שבסקירת מערכות, שהתבצעה באופן פרטי והכל נמדד פעמיים היקף הראש קטן בשבוע מגיל ההריון ובסקירת מערכות המאוחרת פתאום פער של היקף הראש גדל בשבועיים מגיל ההריון? כל זה תוך שבועיים מביצוע סקירת המערכות הקודמת!
ג.השאלתי הבאה היא הכי חשובה האם יש צורך לדאגה כאשר יש 2 דעות שונות וכאשר מימדים של הראש הם קטנים? אולי זה מעיד על בעיה כל שהיא אצל עובר? בתפתחות של העובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלינה
פרופ` ישראל מייזנר02/10/2010אני מבין את הבלבול לאור תשובות שונות משני בודקים שונים. במקרה כזה, אני ממליץ על אחד מהשניים:
א. פנייה לבית חולים לצורך הערכה ואולי המשך מעקב ביחידת אולטראסאונד מוכרת
ב. פנייה לרופא מומחה בתחום והיצמדות למעקב שלו לפחות לשתי בדיקות עוקבות על מנת להעריך את פוטנציאל הגדילה של העובר.
הייתי ממליץ גם על ייעוץ גנטי לפי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)