בת- שבוע 20 כליה שמאלית חסרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת- שבוע 20 כליה שמאלית חסרה
    שירה
    26/11/2007

אני מתגוררת בארה"ב ולכן חשוב לי לקבל חוות דעת בשפה העיברית. בשבוע 18 במהלך בדיקת מי שפיר גילו אצל העובר שבי כליה שמאלית חסרה. נאמר לי שהכליה הימנית מתפקדת כרגיל ואין סיבה מיוחדת לדאגה. עשיתי היום סקירת מערכות ונאמר לי שבמקום הכליה השמאלית ישנה ציסטה שמפוצלת לשני "חדרים" ואין להם מושג באיזה איבר היא נוגעת. כלומר, ממה שהבנתי, הציסטה התפשטה לאיזור נוסף. בדקו אותי שעות ולא הצליחו לראות כלום, לדברם. עכשיו שולחים אותי לעשות MRI לעובר והבעיה היחידה שיש רק בן אדם אחד שמתמחה בזה והוא נמצא במרחק 3 שעות נסיעה ומשך ההמתנה אליו הוא ארוך. אני פונה אליכם בבקשה לעזרה/הבהרה לגבי ההשלכות של הממצאים . למה בד"כ עושים MRIלעובר? מה מחפשים? מהן ההשלכות שתהיה לי בת עם כליה אחת ושהציסטה פגעה במערכת השתן שלה? מה אני צריכה לדעת ולהכין את עצמי?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כליה חסרה

פרופ` ישראל מייזנר
    26/11/2007

חסר של כליה הינו מום מוכר, ולא נדיר. בנוכחות כליה אחת, ניתן לקיים חיים נורמלים לחלוטין, והראיה, שאנשים תורמים כליה! לכן, לגבי בת עם כליה אחת - היא תהיה ככל הנראה בריאה, וןתצטרך להמנע מלימוד קרטה וכד'...
    אינני מבין מהו התיאור של הממצאים מימין. אין לי מושג מהי הציסטה המפוצלת. צריך לראות את התמונות. MRI יכול להועיל, אך לא בשבוע הריון כה צעיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו