מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות שקיפות עורפית דחוף!!!!!!!!!מיטל03/11/2010
שלום רב,
שמי מיטל, בת 26, היריון ראשון, שבוע 14 ושלושה ימים.
שבוע שעבר ביצעית בדיקת שקיפות עורפית, שם הרופא אמר שמצב של העובר מצוין וכי הסבירות למומים הוא 1:8000 לפי בדיקה.
למחרת הלכתי לבצע בדיקת דם של שקיפות והתוצאות היו לפי גיל ובדיקה 1:410, הרופא שעשה לי את בדיקת השקיפות התקשר אליי וממש הלחיץ אותי: אמר לי לחשוב על מי שפיר ועל ייעוץ גנטי. הגניקולוג שלי לעומתו אמר לי להמתין עד בדיקת חלבון העוברי.
אני ממש לחוצה, האם התוצאות ממש גרועות?? ואיך זה ייתכן שהרופא יגיד 1:8000
ולאחר בדיקת הדם יודיעו לי שהסיכויים הם 1:410.
אשמח לתשובה מהירה וכנה,
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית דחוף!!!!!!!!! - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010מיטל שלום רב
התוצאה לא מלחיצה
שקיפות תקינה עם סיכון נמוך מצויין. נכול שהשיקלול של המדדים העלה הסיכון .פרקטית מביא אותך לשקול הצורך בדיקור מי שפיר. השיקולים שיש להביא בחשבון תקינות הסקירה המוקדמת. אם תקינה מורידה משמעותית הסיכון לתסמונת דאון. הפרמטר השני כפי שציין הרופא המטפל שלך הוא החלבון העוברי. מאחר ודיקור מי שפיר מתבצע אחרי בדיקת החלבון העוברי יש לך זמן לקבל החלטה ולא פסול גם לבצע ייעוץ גנטי בעניין
בשלב זה לא רואה מקום רמות חרדה כפי שסימני הקריאה מבטאים.....
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ברדין...
מיטל06/11/2010תודה רבה לך על התשובה המרגיעה והאמינה,
אכן אתמול עשיתי את הסקירה המוקדמת והכול היה מעולה, לדבריו, אך הוא שוב התעקש וניסה לשכנע אותי לעשות מי שפיר.....
בכל אופן, אקשיב לעצתך ולעצת הגניקולוג שלי ואחכה עד בדיקת החלבון העוברי (למרות שאמרו לי "שהי בדיקה בכלל לא אמינה").....
בכל אופן, תודה על הכול,
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ברדין... - תגובה
ד``ר רון ברדין06/11/2010מיטל
אני מציע לך בנוסף לנ"ל לבצע ייעוץ גנטי אחרי בדיקת חלבון עוברי ובהתאם לקבל החלטה
שוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)