מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדר רביעי מורחב במוח ושליה נמוכהליאור17/11/2010
שלום רב,
אתמול עשיתי סקירה ראשונה. נמצא חדר רביעי מוגדל במוח, שליה נמוכה. הייתי כ"כ בהלם שלא הצלחתי לשאול כלום וגם לא כ"כ להבין כלום.
זומנתי לבדיקה חוזרת בשבוע 22.
אודה להסברך על המשמעות של החדר הרביעי המוגדל.
האם עלי לעשות מי שפיר?
מה הסיכוי שזה יסתדר ובמידה ולא מה המשמעותיות של זה?
מתי עושה MRI או בדיקה אחרת נוספת למוח של העובר?
מדוע יש שליה נמוכה? קשור למשהו שאני עשיתי או עושה? איך אני יכולה "לעזור" לה לעלות? אני מבינה שמשמעות אם היא תשאר נמוכה זה ניתוח קיסרי? ועוד שאלה (אולי קצת מטופשת אבל עדיין...) מה זה אומר נמוכה? ולמה בעצם יתכן וצריך קיסרי? היא חוסמת את המעבר של העובר החוצה? היא חוסמת את תעלת הלידה?
ועוד שאלה אחרונה- בטופס של הסקירה בחלק של מדידות רשום HC מתאים ל15+0 , AC מתאים ל 14+4 , FL 14+5. גיל הריון מחושב 14+3, גיל הריון מדוד 14+5. זה בסדר שיש פערים כאלו? לא הכל צריך להיות אותו הדבר?
בתודה מראש על המענה לכל השאלות הרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר רביעי מורחב במוח ושליה נמוכה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010חדר רביעי מורחב הינו לעיתים ממצא תקין המסתדר עם הזמן. יש לעקוב מאחר הממצא. אין זה מחייב דיקור מי שפיר ופנייה ל MRI אינה רלבנטית בגיל הריון צעיר לפני שבוע 26 להריון.
שיליה נמוכה שלא צויין כי היא ששילית פתח הינה ממצא תקין. שיליה נמוכה בראשית ההריו, בד"כ עולה עם גדילת הרחם, וסביר להניח שלא תהווה בעיה בלידה.
פערי מדדי המדידות של העובר סבירים ואינם מצביעים על בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)