מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידרונפרוזיס וסכויי תיסמונת דאוןטל30/11/2010
אני בת 35 ( בעוד כחודש)
בסירת האיברים שביצעתי בשבוע 15+1 הרופא ציין כי לעובר אגן כילליה(הידרונפרוסיז) מורחב 3-4 ממ
וכממצא יחיד זהוא תחום אפור והיה ממליץ על מי שפיר למרות שזה יכול להיות גנטי
על פי מידע שנמסר לי 1 מתוך 1200 עוברים בעלי אגן כיליה מורחב כממצא יחיד היה בעל תסמונת דאון
בדקתי בעברי הרפואי ומצאתי כי באולרטה סאונד ן CT שנערך לי בהריון הקודם עקב קשיי נשימה נמצא כי :
כילייה ימין במשרעת של 12.6 ס"מ,הידרונפרוסיס קל, פרנכימת כליה מעט אקוגנית
שאלתי:
1. האם אגן הכליה אכן ממצא חריג או כניראה איבר מוגדל כמו שלי
2.האם באמת מומלץ לבצע מי שפיר ( על פי שקיפות הסיכוי הוא1:2100 )
3. האם לחכות לתוצאות חלבון עוברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מופנית לדר ראובן שרוני
טל01/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרונפרוזיס וסכויי תיסמונת דאון - תגובה
ד''ר ראובן שרוני05/12/2010לטל,
כממצא מבודד ולאור השקיפות התקינה, אין אינדיקציה רפואית לבצע דיקור מי שפיר בשלב זה
הייתי ממתין לתוצאות הסמן המשולש (חלבון עוברי) ובהמשך לסקירה המאוחרת שהייתי מקדים את ביצועה כדי לאפשר עדיין דיקור אם יהיה צורך/רצון
אין צורך לאמר שתמיד יכולה לבצע דיקור מרצון אישי
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר.שרוני תוצאות סקר מושלב
טל12/12/2010שלום דר שרוני, תוצאות סקר המשולב היו 1:20000,
האם עדיין יש סיבה לבצע בדיקת מי שפיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)