סקירת מערכות מוקדמת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירת מערכות מוקדמת?
    nadin
    04/12/2007

שלום לכולם.
    אני בהריון שני בשבוע 16+4 ימים, אתמול הייתה לי סקירת מערכות שהתוצאות שלה היו תקינות, אבל הרופא הבחין בנקודה לבנה שנמצאת אצלה בלב, אבל הוא אמר שאין מה לדאוג כי הוא רואה את זה אצל 10% מהנבדקים (הריונות), והיא נעלמת בשבועות הקרובים וצריך להיות במעקב בסקירה הבאה. וכתב הערה בטופס, "מוקד אקוגני בחדר שמאל בתבנית 4 מדורי לב".
    השאלה שלי, על מה זה מעיד האם נתקלתם בבעיה כזו, והאם היא נעלמת, ואם נשארה הנקודה מה הסיכון?
    ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות מוקדמת?

הוספת תגובה

• לנדין

פרופ` ישראל מייזנר
    04/12/2007

מדובר בממצא שבעבר נחשב כסמן לתסמונת דאון והינו שנוי במחלוקת. לא מדובר במום לב והממצא נעלם לקראת הלידה. ככל הנראה מדובר בהדיות יתר של מיתר בחדר הלב השמאלי. לאור העובדה שמישהו דיווח על קשר בין ממצא זה לתסמונת דאון, יש הממליצים על דיקור מי שפיר על סמך ממצא זה. למיעט ידיעתי, במכונים הגנטים, לא ממליצים על דיקור רק על סמך ממצא זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו