cpc דו צדדי ומעי אקוגני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cpc דו צדדי ומעי אקוגני
    אביבית
    26/12/2010

שלום , בסקירה מוקדמת בשבוע 15 התגלו 2 ממצאים CPC דו צדדי ומעי אקוגני , הריון 4 ואני ב 36 . אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר בעוד שבועיים , ארצה לדעת האם ממצאים שכיחים ? האם אמורים להספג ? והאם יש השפעה על העובר ובהמשך על ההתפתחות ?האם במי שפיר תהיה תשובה ודאית ? אבקש להוסיף כי לגבי המעי האקוגני : לא היה לי דימום , בדיקת וירוסים תקינה , ולגבי CF הבדיקה שלי תקינה ( בעלי לא ביצע) ממה בכל זאת נובע מעי אקוגני?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cpc דו צדדי ומעי אקוגני

הוספת תגובה

• cpc דו צדדי ומעי אקוגני - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    29/12/2010

ה CPC הדו צדדי הינו ממצא זמני וחולף המצביע על התפתחות מערכת הלימפה בעובר, בה תחילה קיימים שני שקי נוזל לימפה באיזור הצוואר. משום מה, שוייך ממצא זה לחלק מסימנים מוקדמים לתסמונת דאון - דבר שהספרות העכשווית נסוגה ממנו.
    מעי אקוגני, הינו ממצא שאמור להעלם, וסיבותיו מגוונות, ואת חלקן מנית ובדקת. בעיקרון בנוכחות סקירת מערכות תקינה ודיקור מי שפיר תקין - הממצא אנו בעייתי יותר.
    לאור דיווחים בספרות על סיכון יתר להרחבת מעי - רצוי לקראת החודש ה 8 או 9 לחזור על בדיקת אולטראסאונד לתקינות המעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' מייזנר הרבה תודה על תגובתך

אביבית
    29/12/2010

האמת שאתה היחיד שהסביר מבחינה פיזיולוגיות עדכנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו