סקירה מאוחרת- מותר ואגינלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירה מאוחרת- מותר ואגינלי?
    אני
    19/01/2011

אני בחורה מלאה ולכן גם הסקירה המוקדמת וגם השקיפות העורפית נעשו לי באופן ואגינלי. את הסקירה המאוחרת עשיתי באופן פרטי אצל פרופ' ידוע ומומלץ מאד אשר התלונן ללא הרף על כמה קשה לו לראות את העובר וכמה כואבת לו היד מללחוץ על המכשיר. יצאתי פגועה מאד (ועם כאבי בטן מהלחיצות החזקות) מהבדיקה עליה שלמתי הרבה מאד כסף. היום התקשרתי להתלונן והפרופ' חזר אלי בעצמו והתנצל שוב ושוב. כששאלתי מדוע לא עשה את הבדיקה באופן ואגינלי ענה כי מדובר בשבוע מאוחר מדי לבדיקה ואגינלית (אני בשבוע 23 וארבעה ימים). האם באמת אסור לבצע בדיקה ואגינלית בשבוע כזה?
    לתגובה מהירה אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת- מותר ואגינלי? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    03/07/2011

שלום רב
    סקירה מאוחרת לא מבוצעת וגינלית לא כי אסור אלא כי הרחם והעובר גדולים וכך שגלי הקול בגישה הוגינלית מוגבלים בעומק אליו יכולים להגיע ולהראות את העובר אופטימלית .לעיתים לשם הדמייה מסויימת של העובר כאשר הראש או חלק אחר קרוב לצוואר הרחם אז משתמשים בגישה וגינלית כדי לראות חלקים ספציפיים .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת- מותר ואגינלי? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/01/2011

שלום רב
    סקירה מאוחרת לא מבצעים וגינלית לא כי אסור אלה כי ההדמייה לא מספקת עקב גודל הרחם ושק ההריון עם העובר . בשבועות אלה העובר במרחק מגלי הקול המגיעים מהמתמר הנרתיקי והרזולוציה לא טובה דייה .לכן מבוצעת הבדיקה בגישה בטנית אז גלי הקול חודרים טוב יותר לעומק.בנשים מלאות אכן גם הבדיקה בגישה הבטנית קשה לא פעם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל"אני" ולד"ר-בעיה דומה מאוד!!!

הילה
    25/01/2011

האם יש רופא שעושה סקירה מורחבת לבעיה של עודף משקל???
    האם שווה לשלם באופן פרטי עבור הסקירה וגם לצאת פגועה שהיה מאוד קשה לראות משהו?? דחוף צריכה עזרה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו