מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקד אקוגני וזיהוי תסמונת דאוןדנה21/01/2011
שלום,
בסקירה המוקדמת והמאוחרת התגלו שני סימנים "רכים": מוקד אקוגני ואגני כליה מורחבים. בסקירה מכוונת שבוצעה בשבוע 30 נאמר לי שלא נראה מוקד אקוגני.
1.האם זה אומר שכרגע פחת הסיכוי לתסמונת דאון ובעצם יש סימן "רך" אחד, או שאם זה כבר התגלה בעבר אז הסיכון עדיין קיים?
2.הבנתי שכבר בלידה ניתן לראות אם יש לתינוק תסמונת דאון (אני מניחה שעל פי סממנים חיצוניים). בנוסף, אמרו לי כי בסקירות המאוחרות (נניח בשבוע 32-33) העובר באולטרסאונד נראה מאוד דומה לאיך שהוא יראה כשייולד.אם כך, האם ישנו מכשור מאוד משוכלל של אולטרסאונד שאוכל באמת לראות היטב איך הוא נראה בשבועות אלה כדי לא להיות במתח עד הלידה (במידה ואחליט לא לבצע דיקור מי שפיר בשבועיים הקרובים)?
3.-קראתי בלא מעט מקומות ברשת וגם חלק מהרופאים אמרו לי זאת - שמוקד אקוגני כבר לא ממש נמצא ב"רשימה" של הסימנים לתסמונת דאון וישנם הרבה מחקרים חדשים המראים שאין קשר ביניהם. מדוע בכל זאת הם ממליצים לבצע מי שפיר כשיש סימן נוסף? (במקרה שלי אגני כליה מורחבים). הרי אם כך, יש אצלי בעצם רק סימן אחד, לא?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני וזיהוי תסמונת דאון - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2011דנה שלום רב
1. היעלמות מוקד אקוגני בשלב מאוחר בהריון איננו מבטל את משמעותו כסמן רך לתסמונת דאון. בהיעדר סמנים נוספים איננו אינדיקציה לדיקור מי שפיר בנוכחות שקיפות עורפית תקינה וסקר ביוכימי תקין /תבחין משולש (חלבון עוברי ) תקינים
2. מראה פני/פרופיל העובר בתלת מימד המשוכלל ביותר איננו אמצעי לאבחון תסמונת דאון
3. אמנם הספרות הרפואית מתחבטת בשאלה של משמעות מוקד אקוגני כסמן רך לתסמונת דאון במיוחד אם אין כל סימן נוסף. יחד עם זאת עדיין מתייחסים לכך שמעלה הסיכון פי 1.5 לתסמונת דאון ובסקירה על פי הנ"ל גם ניצפו הרחבת אגני כלייה כך שאני בהחלט מסכים עם גישתו של הרופא שבדק אותך והתייחס ל 2 סמנים רכים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)