מי שפיר בהר+ הריון תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר בהר+ הריון תאומים
    לילך
    25/01/2011

שלום!
    אני בהריון עם תאומים לא זהים אחרי דילול שנעשה בשבוע 12+4
    לפי ממצאי האולטרסאונד : עובר אחד בשבוע 14+3 ועובר שני בשבוע 15+0
    לאור גילי 38, החלטנו (לאחר התלבטות מאוד קשה) על ביצוע מי שפיר

הדילול נעשה בשבוע 12+4 ונקבע לי מי שפיר לשבוע 16+4

1. לאור הנ"ל מתי לדעתך מומלץ לבצע מי שפיר? זה בסדר שנקבע לי חודש אחרי הדילול?

2. האם זה נכון שבהריון של תאומים יש אחוז יותר גבוה לתסמונת דאון ובעיות כרומוזוניות מאשר לעובר רגיל?

3. האם זה נכון, שאחרי דילול קיים אחוז מאוד גבוה של הפלות (כי עושים שתי דקירות-אחת לכל שק) וגם הרחם זוכר שלפני כן נעשתה פעולה פולשנית.

4. הרופא ציין כי עדיף לעשות מי שפיר כמה שיותר מוקדם החל משבוע 16 במיוחד בהריון תאומים כי במידה ונמצאת בעיה כלשהי עדיף להתערב מבחינה פיזית ורגשית כמה שיותר מהר. האם אתה מסכים עם דבריו?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר בהר+ הריון תאומים

הוספת תגובה

• מי שפיר בהר+ הריון תאומים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/01/2011

לפי הספרות, לא אמור להיות סיכון יתר בדיקור תאומים לאחר דילול, לעומת תאומים רגילים.
    נכון הוא, שבתאומים הסיכון להפלה גבוה יותר, והינו כפול מהסיכון לעובר בודד.
    שבוע ההריון האופטימלי לדיקור הינו בין 16-20 שבועות. אישית אני מעדיף את השבוע ה 17, ולכן אם נקבע לך תור ל 16.5 שבועות, התאריך טוב, בהנחה שאין מגבלות טכניות: עודף משקל ושומן, צלקות בבטן וכד'.
    במקרים מסוימים, תלוי במיקום השקים, ניתן לבצע את הדיקור אף בבדיקה אחת, אך על הרופא המבצע להיות מיומן בדיקורים כאלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו