מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הבדיקה תקינה?מודאגת27/01/2011
שלום עשיתי בדיקה והרופא שלח אותי שוב להעמסת סוכר 100 גרם ולסקירת מערכות מכוונת למערכת עיכול עליונה afi-24
ורציתי לדעת אם הכל בסדר אני פשוט פוחדת שמשהו לא תקין.
אני בשבוע 29
מהלך הבדיקה טרמסטר שני שלישי
מנח:אורכי
מצג:עכוז
מיקום שיליה:דופן קדמי
מי שפיר: afi-24 ס"מ (5-25)כמות מי שפיר תקינה
דופק עוברי: הודגם
תנועות עובר:תקין
טונוס העובר: תקין
תנועות נשימה :נצפו
מדידות
BFD 73 מ"מ מתאים לשבוע 29+3
head cir 266 מ"מ מתאים לשבוע 29
ab.cir 265 מ"מ מתאים לשבוע 30+5
יחס hc/ac 1
femur length 56 מ"מ מתאים לשבוע 29+2
גיל הריון us 29
הערכת משקל 1482 גר'
האם זה נורמלי ?למה הרופא מבהיל אותי אומר לי שיש ריבוי מי שפיר ושהעובר גדול? הוא גם אומר שזה יכול להיות סכרת או מומים.... בקיצור אני דואגת וממש לא בא לי לעבור את העמסת סוכר שוב.
מקווה שיהיה טוב.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבדיקה תקינה? - תגובה
ד``ר רון ברדין27/01/2011שלום למודאגת
כמות מי השפיר כפי שמצויין לעיל הם אכן בגבול עליון של הנורמה ובאחוזון מעל 90 לשבוע זה. יש לזכור שרוב הסיבות לריבוי מי שפיר איננו יודעים והן חסרות משמעות אך בין הסיבות המוכרות השכיחה היא סכרת ולכן נכון עשה הבודק שהמליץ לך על העמסת סוכר 100 גרם. לגבי סיבות אחרות מאחר ו והאיזון בכמות מי השפיר הוא שילוב בין השתנה לבליעה נכון לבחון עד כמה שניתן את מבנה הפנים , בליעה, מיקום ומראה הקיבה ומעיים. חשוב להדגיש שאם סקירות מערכות היו תקינות הרי שמוריד מהסיכון לבעיות אלה . אקו לב עובר וייעוץ גנטי הם חלק מהבירור.
אני מבין לליבך על הלחץ אך חוות הדעת מהרופא שביצע לך הבדיקה המתוארת לעיל היא עניינית למימצאים. בכל מיקרה ניתן לחזור על הערכת כמות מי השפיר בעוד שבועיים לערך ואם אז ריבוי מי שפיר הרי מומלץ להשלים הבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)