ממצא לא תקין בסקירת מערכות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא לא תקין בסקירת מערכות.
    אב מודאג
    30/01/2011

שלום רב, בסקירה הראשונה נמצא ואני מצטט : "בבית החזה העליון במבט שלושה כלי דם וקנה, הודגם כלי דם מימין לאאורטה מקיף קנה נשימה. הזרימה הפוכה מזרימות באאורטה ובעורק הריאה.
    יש לראות כניסה של כלי דם אל תוך הפרוזדור הימני. ככל הנראה מדובר בכניסה לא רגילה אל SVC תוך עליה הימנית."
    בסקירה מאוחרת שבוצעה ע"י ד"ר מלינגר נמצא : "מדגימים INTERRUPTED IVC עם AZYGOS CONTINUATION אשר נכנס ל-SVC. זוהו בוודאות לפחות 3 ורידים ריאתיים, הוריד הריאתי הרביעי זוהה אך בספק. לא מדגימים ורידים מהריאות הנכנסים לתוך ה - AZYGOS." הפניה לייעוץ קרדיולוגי, הממצא מבודד ולכן אינו משנה את ניהול ההריון, המלצה לביקורת US בשבוע 32."
    מבקש את עזרתכם בהבנת הממצאים ומשמעויותיהם, האם מדובר בסיכון לעובר כשיוולד ? האם יהיה צורך בניתוח ? אנו אמורים לבצע אקו לב לעובר בקרוב ואני מעוניין להגיע לבדיקה עם מידע נוסף וכמו כן הבנה בסיסית של ממצאים אלו.
    תודה מראש על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממצא לא תקין בסקירת מערכות. - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/01/2011

שלום רב
    קצרה היריעה כאן ובמלל בלבד להסביר המימצאים . יש מקום לייעוץ מסודר על ידי קרדיולוג שמבצע אקו לב עובר ואני מניח ימחיש לכם המימצאים. נסיון לפרט כאן יחטא למטרה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו