CMV לפרופ מייזנר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV לפרופ מייזנר
    סיגל
    13/12/2007

שלום אני בשבוע 32. בתחילת ההריון, לדעתי בשבוע 6 נערכה בדיקת CMV שתוצאותיה:
    cmv igg גדול מ250 חיובי
    IGM חיובי חלש
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
    NEGATIVE
    CMV IGG ADVIDITY
    גדול מ45%
    PROBABLY PAST INFECTION
    אני עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודש
    התוצאות :
    cmv igg גדול מ250 חיובי
    IGM גבולי
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
    בשבוע 25 ערכתי בדיקה נוספת שתוצאותיה

cmv igg242 חיובי
    IGM חיובי
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
    NEGATIVE
    CMV IGG ADVIDITY
    גדול מ45%
    PROBABLY PAST INFECTION
    שאלתי היא מה המשמעות של IGM שהיה לראשונה חיובי חלש הפך לגבולי ושוב חיובי? קיבלתי המלצה מרופא להיבדק במי שפיר שוב לבדוק CMV , הבדיקה בשבוע 22 היתה תקינה אך לא כוללת CMV וכן לבדוק בדיקת אולטרואסאונד לבדוק סימנים היכולים להעיד על CMV . בבדיקת הערכת משקל שנערכה השבוע , נמצא כי נצפית הרחבה קלה של אגן כליה ימנית ל 6 ממ האם יש קשר. האם כדאי לחזור על בדיקת הדם?
    כן בהערכת משקל BPD 82.6 מתאים לשבוע 33
    OFD 111.6
    HC 311.5 מתאים לשבוע 34
    AC 282.8 מתאים לשבוע 32
    FEMUR 60.4 מתאים לשבוע 31
    ממוצע גיל ההריון על פי HC FL מתאים לשבוע 33
    האם תקין?
    ושאלה אחרונה לעובר שלי ממין זכר יש תנועות מרובות, מהחודש החמישי למעשה האם יש לכך משמעות? תודה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV לפרופ מייזנר

הוספת תגובה

• לסיגל

פרופ` ישראל מייזנר
    14/12/2007

על פי כל הבדיקות, ככל הנראה (אין 100% ברפואה) מדובר בזיהום ישן ב CMV ןכלן הינך מחוסנת בהריון הנוכחי. השינויים ברמת ה IgM קורים לעיתים עקב שינוי בריאגנטים במעבדה. בדיקת ה Avidity מצביעה על זיהום ישן, וזה מה שחשוב. יש להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות לגבי הצורך בבדיקת מי שפיר (אינני חושב שנדרשת במקרה שלך). הרחבת האגן בכליה נחשבת לתקינה בערך כזה, ואינה קשורה ל CMV.
    יש מקום למעקב אחר מבנה המוח וגדילת העובר ע"מ לוודא שלא מופיע ממצא חריג כלשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סיגל
    14/12/2007

תודה על תשובתך המרגיעה. מדוע אתה חושב שיש מקום לעקוב אחרי מבנה המוח וגדילת העובר? האם בעקבות הנתונים ששלחתי? הרופא בהערכת משקל לא הזכיר מוח או משהו בגדילה, אלא רק את הכליה. תודה שוב ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

פרופ' מייזנר
    15/12/2007

רק כבטחון יתר - בכל זאת, הCMV פוגע במח, ולכן מדובר במעקב גם להרגעת המטופלת וגם להרגעת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות נוספת

סיגל
    16/12/2007

שלום תודה על תשובתך. התייעצתי דרך האינטרנט עם מנהל יחידה למחלות זיהומיות והוא ענה לי כך: ייתכן ומדובר בבעיה בסוג מסוים של בדיקה במעבדה, היות ובדיקות "האישור"
    (ADDITONAL ASSAY) של ה- IgM (גם בבדיקה הראשונה, גם בשניה וגם בשלילית) היו שליליות.
    האם לדעתך אני צריכה גם לגשת לרופא פנים מול פנים? מעבר לבדיקות מעבדה שיש לי?
    ולגבי מעקב במוח- אני עורכת את מעקב הגדילה דרך קופת חולים , מעבר לבדיקת גודל ראש יש פרמטרים נוספים שצריך לבדוק בעוד 3 שבועות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV שאלה נוספת שלא נענתה לפרופ מייז

סיגל
    16/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

פרופ` ישראל מייזנר
    18/12/2007

היעוץ נראה לי מספק. בבדיקות האולטראסאונד צריך בנוסף לגדילה, להסתכל על צורת חדרי המוח ולראות שאין בהם מוקדי הסתיידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו