מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט מי שפיר בשבוע 35+5כוכבה עידן16/02/2011
נאמר לי אתמול שיש מיעוט מי שפיר / כמות גבולית, תוך שבוע מעקב אחרי כמות מי שפיר, שתיה 3 ליטר ביום ומנוחה מוחלטת. בנוסף, העובר שלי מתאים בגודלו לשבוע 34+4 כשהנתון החריג היחיד הוא אורך ירך אשר מתאים לשבוע 32+3. הופניתי לייעוץ גנטי אך אינני רואה מה הטעם עכשיו ללכת לבדיקות גנטיות כשאני בסוף הריון. מעקב גדילה אני מניחה יתבצע אחרי הלידה בין כה וכה.
מה זה אומר הנתון הזה של אורך הירך? כל שאר הנתונים (היקף ראש, היקף בטן) תקינים ומתאימים לשבוע ההריון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר בשבוע 35+5 - תגובה
ד``ר רון ברדין18/02/2011כוכבה שלום רב
אורך הירך נימנה על אחד המדדים בהערכת גדילת העובר . ישנה אחוזונים של גדילה וטבלאות המאפשרות להעריך האם הקיצור של הגפה הוא משמעותי. אחוזון 5 ומטה דורש בירור. כאשר ירך קצרה קשור לא פעם עם הורים נמוכים /אחד מהם. תמונה שלמה יותר מתקבלת בהערכת כל העצמות הארוכות ואת זה הייתי שוקל לבצע . שתפי הרופא שלך בעניין . לגבי הייעוץ הגנטי , במיקרים שקיצור משמעותי ( אחוזון קטן מ 5 ) עולה השאלה האם מבטא בעייה כלשהיא והגנטיקאי פורש אפשריות שונות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)