מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט מי שפיר?א.ס15/03/2011
שלום רב,שמי איילת בת 25. ברצוני לשאול שאלה שדי מטרידה אותי.
אני כעת נמצאת בשבוע 28 ויומיים להריוני..בתאריך 13/3/11 ביצעתי בדיקת גדילת עובר
והטכנאית שעשתה לי את הבדיקה אמרה לי שכמות מי השפיר אמורה להיות אצלי כעת 14 והיא עומדת על 11.5 משהו כזה...האמת שלא כל כך הבנתי על מה היא מדברת איתי כי מדובר פה בהריון ראשון.
בכל אופן,הטכנאית אמרה לי שזה תקין ושזה בסדר וכששאלתי אותה שוב היא אמרה לי שזה רק בסדר...
רציתי לדעת האם יש חשש למיעוט מי שפיר כי יצא לי לקרוא על ההשלכות וממה זה נובע ואני מאוד מודאגת כי אני רוצה שהכל יהיה על הצד הטוב ביותר ושבע"ה התינוק יהיה בסדר.
אשמח לקבל תשובה מהירה ככל האפשר למייל או פה בפורום.
בברכה ותודה איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר? - תגובה
ד``ר רון ברדין23/03/2011איילת שלום רב
ברורה לי דאגתך לשלומו של העובר אך על פי הבדיקות כמות מי השפיר שנקבת לעיל תקינה. מספיק שעובר משתין וכמות מי השפיר עולה או שעובר משנה את תנוחתו וכיס של מי שפיר ניגלה לעינינו. סיבות שונות למיעוט מי שפיר השכיחה ביותר היא ירידת מים. בשלב זה ואני יוצא מההנחה שמהלך ההריון כולל סקירות תקין ,המשיכי במעקב בתאום עם רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)