קורפוס קולוסם והקף ראש קטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורפוס קולוסם והקף ראש קטן
    שלי
    23/03/2011

אתמול (שבוע 36+1) ביצעתי סקירת מוח בעקבות מדדי ראש קטנים (בממוצע בשבוע וחצי מגיל ההיריון, החל מהסקירה השניה), בכללי הבדיקה היתה תקינה, אך נראה שהצמיחה הכללית של העוברית קטנה.מעבר לכך הרופא אמר שהוא היה מצפה לקורפוס קולוסם רחב יותר על פי העין (לא מדד במדויק, ואף לא ציין זאת בסיכום הבדיקה)-הוא אמר שאין לי מה לדאוג, אך כמובן שאני מודאגת-האם עליי לנקוט בעוד צעדים בשלב זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף פענוח U.S סקירת מערכות מורחבת

א.
    23/03/2011

שלום רב
    אני בת 31.8 ובשבוע 14.1 הריון ראשון טבעי( לפי אולטרסאונד)
    בהערות של תוצאות הבדיקה נכתב :
    1 הפרדת קרומים קלה
    2.golf ball ממליץ לשקול אקו לב +מעקב
    3. חשד ל v.s.d קטן .
    שאלה:א. מה כל אחד מהסעיפים אומר
    ב. האם אני צריכה לפנות דחוף לרופא המטפל ( רק אתמול היתי אצלו ואילו בדיקה בוצע היום) או שאין למה לדאוג בשלב הזה
    ג. מי עושה אקו לב לעובר ? האם זה בדיקה נוספת בפני עצמה או שרופא מטפל יכול לעשות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה מופיע כתגובה ולא כהודעה מקור

א.
    23/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף פענוח U.S סקירת מערכות מורחבת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/03/2011

א שלום רב
    1. היפרדות קרומים קלה. כשמה כן היא "קלה" אני מניח שבמיקרה אחר היית מקבלת הנחיות מחמירות להיפרדות משמעותית במידה והיית כזו
    2. GOLFBALL מימצא של עיבוי בשריר האחראי על פתיחת המסתם בשריר הלב איננו מהווה הפרעה בתפקודו ואיננו מהווה מום לב. כמימצא יחיד איננו סיבה לדיקור מי שפיר אך נהוג להתייחס אליו כסמן " רך " לתסמונת דאון כך שמעלה הסיכון פי 1.5 עד 2 על סיכון הרקע משקיפות עורפית וסקר ביוכימי טרימסטר 1
    3. VSD משמעו פגם /חור במחיצה בין חדרי הלב. ממה שציינת הועלה החשד ל VSD קטן והומלץ אקו לב עובר . בררי במסגרת הקופה היכן לבצע

המלצתי היא שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלה של הצורך בדיקור מי שפיר
    לגבי היפרדות קלה בצעי בתיאום עם הרופא המטפל שלך ביקורת מכוונת בעוד כ 2-3 שבועות
    בנוסף המלצתי לעתיד וסקירה ה 2 ובדיקות הבאות אל תהססי לשאול את הרופא את הבדיקות את משמעות מימצאיו...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו