מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפיראביבית13/04/2011
שלום לפרופ מייזנר
בעבר כתבתי לך , אני בהריון רביעי עברתי מי שפיר ( בגלל CPC ומעי אקוגני )שם נתגלתה טרנסלוקציה דה נובו היינו במס' יעוצים גנטים וביצענו גם את הצ'יפ הגנטי שיצא תקין . אולטרסאונד שבוע 22 - תקין . אני במעקב אחר גדילה והתינוקת אכן גדולה בשבוע - שבועיים בUS שבוע 28 הכל תקין למעט ריבוי קל של מי שפיר 20 . שבועיים לאחר מכן שוב US תקין הפעם רופא אחד ראה ריבוי 28 ורופא שני ראה 21 באותה הבדיקה בפער של חצי שעה .
בסיכום נרשם כי ריבוי 21-28 תלוי בתנוחת העובר . המצג רוחבי . אני תוהה לגבי הפערים ? האם מצג רוחבי מראה על ריבוי ואז המדידות משתנות ? ( כפי שהסבירו לי) האם נחשב כריבוי בגלל מכלול העניינים אני ממש פוחדת .... מה אתה מציע המקרה שלי מאוד מיוחד וכל סטייה מקפיצה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובה לשאלתי
אביבית17/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על תשובה ..... שבת שלום
אביבית29/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/05/2011הערכת ריבוי מי השפיר בעזרת מדידת כיסי נוזל הינה הערכה סוביקטיבית, ואינה מספיק מדויקת, וזו הסיבה שתוך זמן קצר שני בודקים מצאו כמות מים שונה. ריבוי מי שפיר יתכן מסיבות שונות ולאו דווקא עקב פתולוגיה בעובר. בהנחה שסקירות המערכות נערכו בידי אנשים מיומנים, ולא הודגמו בעובר מומים - מאד לא סביר שפתאום יופיעו מומים חדשים. בכל מקרה, רצוי בבדיקת אולטראסאונד בשבוע 30-32 להתבונן במעיים ובקיבה, ולצפות בפנים אם ניתן ולנסות ולראות אם יש תנועות בליעה. אייני חושב שיש קשר לממצא הגנטי, ומעקב הגדילה חשוב לשלילת תסמונות של גדילת יתר עוברי המלווה בריבוי מי שפיר. כמובן, יש לשקול ביצוע העמסת סוכר מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר
אביבית01/05/2011שלום לפרופ' מייזנר ותודה רבה על תגובתך ,
היום חזרתי מסקירה שלישית מורחבת בה הרופא בדק היטב את כל המערכות כולל הכל תקין ( כמובן כולל מעי וקיבה בגודל תקין ושט , לא ראה חסימות ) ואין לו הסבר לריבוי המים כעת עומד על AFI 32 כשלפני כשבוע AFI 25 , מה דעתך הפעם ? יש משהו נוסף שאני צריכה לעשות אני כבר ממש מיואשת , האם המצב יסתדר או שרק יתגבר ..
האם נחשב כנדיר ? העוברית גדולה ושוקלת אני כעת בשבוע 33 2600 בערך .כל הערכים בטווח הנורמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)