כתם באולטרסאונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתם באולטרסאונד
    אלמה
    26/12/2007

שלום רב,
    אני בהריון ראשון, שבוע שמיני. היום היתה פגישה ראשונה עם הגניקולוג והוא ערך לי בדיקת אולטרסאונד שבמהלכה ראינו את הדופק (המראה הכי מקסים בעולם :))

אבל, בנוסף הבחין הרופא בכתם בהיר נוסף, בערך בגודל של שק ההריון, לצידו. הרופא לא ידע להגיד מהו הכתם הזה ומה משמעותו ולכן בעוד כשבוע אצטרך לעשות עוד א"ס כדי להבהיר מה זה הכתם הזה ואם הוא מהווה בעיה לתקינות ולהמשך ההריון.

לפני כשבועיים עשיתי אוטרסאונד (בגלל כאבים ברחם) ואז הרופא התורן אמר שרואים שק הריון אחד, תוך רחמי. הכתם הזה לא היה שם לפני שבועיים.

שאלותי:
    1. האם זה לא קצת יותר מדי בדיקות א"ס לתקופה כל כך קצרה?
    2. ברור לי שאי אפשר לשער מהו הכתם בלי לראות אותו אבל מה יכולות להיות הסיבות לקיומו?(השערות של אמא לעתיד היסטרית: ציסטה, גידול, תאום שלא מתפתח, צל, תקלה במכשיר).

תודה על תשובתכם ותמיכתכם,
    אלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתם באולטרסאונד

הוספת תגובה

• לאלמה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/12/2007

אינני יודע מהו נסיונו של הגינקולוג שלך באולטראסאונד. רוב רופאי הנשים אינם מומחים בתחום כך שאם יש ספק, פני למומחה בתחום ואל תשאירי מקום לאינטרפרטציות לא נכונות של ממצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו