קביעת גיל ההריון בוודאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קביעת גיל ההריון בוודאות
    שיר
    27/04/2011

שלום רב,
    ראשית רוצה להודות לכם על הפורום הזה.
    שנית- אני בשבוע ה 20 להריון. לפני כשנה הפסקתי לקחת גלולות, אני ובעלי קיימנו יחסי מין ללא אמצעי מניעה אבל גם לא חישבתי ימי ביוץ וכו'. כעבור חצי שנה בערך בעלי נלחץ שעוד לא הריתי ועשה בדיקות זרע, לפי דברי הגנקולוג שלי לאחר שעיין בתוצאות-אמר שהזרע לא באיכות טובה ביותר אך לדעתו עושה ילדים ובכל אופן ניתן לעשות הזרעות,אבל עד שלא ננסה שנה לפחות אין מה להילחץ.
    המשכנו בשלנו, ב2 לפברואר הלכתי לגנקולוג בגלל פטריה וכאבים בבטן תחתונה, באותו שבוע התחילו לי בחילות גם. שאלתי אותו האם אני בהריון, הוא שאל מתי היתה וסת אחרונה
    אמרתי ב 9/1/11 והוא אמר שזה לא סביר, ולא כל בחילה מעידה על הריון. לאחר שבדק אותי בידיים אמר שהכל נראה בסדר, ביקשתי שיעשה לי גם אולטראסאונד, באולטראסאונד הוא ראה שיש לי ציסטות וזו סיבה לכאב, וכבדרך אגב ראה שאני גם בהריון בשבוע ה6 וכמה ימים לפי דבריו, שנינו היינו בשוק, הוא יותר ממני כי לא הבין איך היה לי מחזור ב 9.1.11 וגם שלא הרגיש את שק ההריון בידיו. אז אם כך מה שהיה לי ב 9.1.11 זה לא היה מחזור??? והיה לי דימום ממש חזק, באותם ימים (במחזור כביכול) בערך ב 12.1.11 שכבתי עם בעלי ופתאום באמצע היה לי דימום ממש ממש חזק שלא היה כמותו, מה זה יכול להיות?
    אז אם כך אני בוודאות יכולה להגיד שהמחזור האחרון שלי היה ב 14.12.10? וב 9.1.11 היה דימום? עד כמה בדיקת האולטראסאונד מדויקת? אם אני מבינה נכון גיל ההריון נקבע לפי גודל שק ההריון? איך לדעת בוודאות מתי הריתי, זה נורא חשוב לי כדי לדעת תאריך לידה משואר. יכול להיות שהיריתי בזמן הדימום שהיה לי ב 9.1.11? למרות שבעלי לא גמר בתוכי בגלל הדימום החזק הפסקנו.
    אודה מאוד על תשובה מפורטת.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קביעת גיל ההריון בוודאות

הוספת תגובה

• קביעת גיל ההריון בוודאות - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

ליולי שלום,
    ניתן לחשב כמעט במדויק לאור גודל העובר באולטרה סאונד את תאריך הכניסה להריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שיר
    30/04/2011

ראשית תודה רבה על התשובה.
    אבל אני לא לגמרי מבינה, את הכניסה להריון סופרים מהיום הראשון של המחזור האחרון, אבל הרי ידוע שמהיום הראשון של המחזור האחרון לוקח בממוצע 14 יום לביוץ ואז כביכול נכנסים להריון, נכון? אבל מוסיפים שבועיים וסופרים מיום ראשון של המחזור האחרון מכיוון שלא ידוע בוודאות מתי נקלטים??? אז איך זה באולטרסאונד, גם מוסיפים שבועיים? או שניתן ממש כמעט בוודאות להגיד מה היה יום ההתעברות? לדוגמא ב 2 לפברואר הגנקולוג אמר לי שאני בשבוע ה6.4 מתי בדיוק התעברתי אם כך? היה לי מחזור ב 14.12.10 ואח"כ ב 9.1.11 היה לי דימום חזק שגם הייתי בטוחה שזה מחזור.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    30/04/2011

ליולי שלום,
    גם באולטרה סאונד מחושב גיל ההריון לפי גיל האל וסת (כלומר מוסיפים כשבועיים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו