מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה מורחבת - בטן עובר קטנהאתי01/01/2008
שלום רב,
שבוע 23 + 4, בת 31.
מין העובר: בן.
עברתי דיקור מי שפיר בשבוע 18 והתוצאות בסדר.
התוצאות של סקירה מורחבת כדלהלן:
BPD 53 מ"מ מתאים ל 22 + 1
OFC 77.8 מ"מ
HC 215.2 מ"מ מתאים ל 23 + 4
AC 169.6 מ"מ מתאים ל 21 + 5 - מתחת לאחוזון 5
FEMUR: 40.2 מתאים ל 23
כל הנתונים הנ"ל מתאימים לאחוזון 27 מלבד ה AC שציינתי.
יחסים/משקלים:
HC/AC 1.27
AC/FEMUR 4.22
BPD/FEMOR: 1.32
HC/BPD: 4.06
FL/HC: 0.19
משקלים:
עפ"י HADLOCK1 508 גר'.
עפ"י HADLOCK4 499 גר'.
מעבר לזה, כל שאר האיברים שהודגמו נרשמו תקינים.
תשובות הרופא להפנייה לרופא המטפל להמשך מעקב:
היקף בטן קטנה לשבוע הריון.
בוצעה בדיקת זרימה בחבל הטבור ללא תנגודת חריגה וללא עדות NOTCH בעורקי הרחם.
המליץ על המשך מעקב בעוד שבועיים שלושה.
הרופא גם דיבר על זה שהוא רוצה לשלול רעלת הריון ושאל על הלחץ דם. מה זה אומר ?
שאלתי היא מה זה אומר ? מה המשך המעקב ? מה הבעיות שעלולות להיגרם ?
האם מצביע על מומים אחרים, הרי שכבר עברתי דיקור מי שפיר.
לתשובתך אודה.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
פרופ` ישראל מייזנר01/01/2008לפני הכל יש לוודא כי גיל ההריון תואם.
בהנחה שגיל ההריון נכון, הרי שבטן העובר קטנה מעט מהצפוי. יש לבדוק שוב כי לעיתים החתך במדידה לא היה אופטימלי. אם המדידה זהה, יש למדוד שוב לאחר שבועיים. אם גדל העובר - ככל הנראה אין בעיה והוס סתם מעט קטן, וצריך מעקב לאורך כל ההריון. אם לא גדל - יש לפנות לבירור מקיף ביחידה להריונות בסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מורחבת - בטל עובר קטנה
אתי02/01/2008אכן כך היה. לאחר הבדיקה הרופא העלה אותי שוב לבדיקה והוא מדד שלוש פעמים את גודל הבטן של העובר ומצא שאכן הבטן קטנה ובאחוזון 5, לעומת שאר הגוף.
אני אמורה להיות במעקב עוד שבועיים ולבדוק מה קורה.
בהריו ןהקודם, העובר לא גדל בשבוע 37 ולכן נתנו זירוז וילדתי, אבל זה היה שבוע 37, והוא אכן נולד 2400.
בהריון הזה אני קצת חוששת, מה יקרה אם באמת הבטן לא תגדל ושאר הגוף כן, או להיפך ? מה זה אומר ? מה ההשלכות ?
ברור הרי שהפעם לא יהיה זירוז.. אבל עדיין, מה אמורים לעשות בכזה דבר ? האם מורה על מום או משהו לא תקין אחר ? או שזה יכול להימשך ככה עד סוף ההריון.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאתי
פרופ` ישראל מייזנר03/01/2008כשבטן העובר לא גדלה יתכן ומדובר במצב של פיגור גדילה תוך רחמי, לו סיבות רבות. במקרה כזה, יש לברר את הסיבה ולשקול יילוד במידה וקייים חשש שהעובר לא גדל כלל ברחם. בד"כ הילודים בריאים, ויש מעט מקום לחשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 29 עובר קטן - מתחת לאחוזון 10
אתי10/02/2008מאז הבדיקות המדוברות, הייתי במעקב גדילת עובר כל שבועיים.
בשבוע 25 הנתונים הבאים:
BPD 57 מ"מ מתאים ל 23.6
HC 224 מ"מ מתאים ל 24.3
AC 186 מ"מ מתאים ל 23
FEMUR 45 מ"מ מתאים ל 24.6
HC/AC 1.2
AC/FEMUR 4.13
BPD/FEMUR 1.27
HC/BPD 3.93
FL/HC 0.2
הערכת משקל 666 גר'
בשבוע 26.4 הנתונים הבאים:
BPD 65 מ"מ מתאים ל 26.4
HC 245 מ"מ מתאים ל 26.4
AC 200 מ"מ מתאים ל 24.1
FEMUR 48 מ"מ מתאים ל 26.1
HC/AC 1.23
AC/FEMUR 4.17
BPD/FEMUR 1.35
HC/BPD 3.77
FL/HC 0.2
הערכת משקל 807 גר', דופלר תקין.
בשבוע 29 הנתונים הבאים:
BPD 70 מ"מ מתאים ל 28.1
HC 265מ"מ מתאים ל 29
AC 226 מ"מ מתאים ל 27
FEMUR 53 מ"מ מתאים ל 28.1
HC/AC 1.17
AC/FEMUR 4.26
BPD/FEMUR 1.32
HC/BPD 3.79
FL/HC 0.2
הערכת משקל 1111 גר', דופלר תקין.
כרגע אני מופנית ליעוץ גנטי ולהמשך מעקב הריון בסיכון גבוה.
לציין שכל הסקירות היו תקינות, כולל מי שפיר.
הריון קודם, בשבוע 37 הוחלט על זירוז עקב IUGR (העובר שמר כל ההריון על אחוזון 30, ובשבוע 37 ירד לאחוזון 5) - משקל עובר בלידה 2400.
שאלתי היא מה בעצם יעשו בהמשך המעקב ? האם זה אומר שיש מום ? האם יילדו מוקדם ? האם יהיה צורך בהפלה ?
לתושבתך אודה.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאתי
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2008כנראה שאת מגדלת ברחמך עוברים קטנים. בהנחה שכל הבדיקות שבצעת תקינות - המעקב יכלול אולטראסאונד ובדיקות דופלר להערכת זרימת הדם בעובר וברחם. בשלב מסוים, מישהו "ישבר" ויילד אותך. אין לכך קשר למום (הכל בדקת כבר). לא מדובר בהפלה בשלב זה של ההריון. יחתכן ויבקשו ממך לחזור על דיקור מי השפיר על מנת לבדוק במי השפיר שברים קטנים בכרומוזומים, שאינם נבדקים בבדיקת מי שפיר רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' מייזנר תודה- הרגעת אותי.
אתי11/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל עובר - מעקב הריון בסיכון גבוה
אתי25/02/2008התחלתי את המעקב של הריון בסיכון גבוה ומשקל העובר בשבוע 30+3 היה 1255, כלומר הוא חזר לאחוזון 25. אני ממשיכה מעקב נוסף, אבל אם אני אמשיך לשמור על האחוזון הזה ולא ארד, אני ממשיכה מעקב רגיל עד סוף ההריון. הייתי במקביל גם בייעוץ גנטי שאמר שלפי כל הבדיקות שנעשו כולל מי שפיר הוא לא חושב שיש מום (הוא מבחינתו גם אומר שכל עוד שהםעובר לא מתחת לאחוזון 2, מבחינתו הכל בסדר).
היועץ הגנטי אמר שלדעתו יש לי בעיה של קרישיות יתר ושאצטרך לעשות את הבדיקות הללו רק לאחר הלידה. הוא חושב שיכול להיות שנוצרים אצלי קרישי דם בשיליה ולכן השיליה "לא מצליחה" להעביר לעובר את מה שצריך.
השאלה היא אם במקרה באמת יש את בעית הקרישיות יתר, האם זה משהו שעלול להשפיע לרעה בלידה ? לידה בסיכון ? לציין שלידה קודמת עברה בסדר גמור עם זירוז.
שאלה נוספת: האם לדעתך אני צריכה להמשיך מעקב בהריון לסיכון גבוה, או שפשוט לבוא להערכת משקל בשבוע 34, ובשבוע 37, ואז פשוט להמתין עד הלידה... ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)