ריבוי מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי מי שפיר
    ליאת
    20/05/2011

שלום, אני בשבוע 37+1, לפני 4 ימים ביצעתי בדיקת אולטראסאונד, הערכת המשקל היתה 3.300, עליה של כחצי קילו בשבועיים, כמו כן נמצא כי יש לי ריבוי מי שפיר, 248 מ"מ, למיטב הבנתי הגבול העליון של הנורמה בשלב זה הוא 200, יתר המדדים: BPD 95 מ"מ, OFD 125.1 מ"מ, HC 343 מ"מ, AC 326 מ"מ, Femur 78 מ"מ. האם יש סיבה לחשש? מה משמעות ריבוי המים? כל הבדיקות עד כה היו תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/05/2011

שלום ליאת
    מבין מיקרי ריבוי מי שפיר לרובאיננו יודעים הסיבה והיא כניראה זניחה. מבין הסיבות המוכרות יש סכרת הריון אותה ניתן לשלול בבדיקת העמסת גלוקוז 100 גרם , מבצעים סקירה מכוונת למספר איברים בעיקר מערכת העיכול בעתיים יכול להיות ריבוי. העובדה שביצעת סקירות ואני מניח תקינות , זורקות הצידה חלק מהאבחנות. ישנה קבוצת מומים שקשה באולטרהסאונד לראות כגון בעיות בהתפתחות הושן. למרות השבוע המתקדם היוועצי ברופא הנשים שלך לגבי הפנייתך לביצוע בדיקה מכוונת לריבוי מי שפיר למרות מיגבלת הבדיקה בשבוע מתקדם זה ואף לשקול ייעוץ גנטי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו