דיקור מי שפיר + עובר קטן בשבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור מי שפיר + עובר קטן בשבוע
    מיכל
    14/06/2011

ד"ר שלום,

בת 32.5, הריון ספונטני שני . כרגע שבוע .19.3
    שקיפות עורפית בשבוע 12.5 תקינה 1.15 מ"מ. .סיכון לפי גיל 1:579 וע"פ בדיקה וגיל 1:3861.
    בשבוע 17.1 ביצעתי את הבדיקה הכוללת .תוצאות :
    PAPP-A : 2.13 mLU/ml 0.70 MoM
    AFP : 50.8 IU/ml 1.16 MoM
    hCG : 51.5 IU/ml 1.63 MoM
    uE3 : 0.96 ng/ml 0.89 MoM
    Inhibin - A : 408 pg/ml 1.91 MoM
    NT : 1.15 mm 0.96MoM
    סיכון ע"פ גיל 1:640
    הסיכון בשילוב עם הגיל והבדיקות הביוכימיות 1:6500.
    אני מאוד מבולבלת- אינני יודעת אם כדאי לי לעשות את בדיקת מי השפיר. - הרופאה שלי אמרה שזו החלטה שלי שעלי לקבוע ערך מספרי שממנו אני אחליט אם כדאי לי לבצע את הבדיקה. ואני ממש לא יודעת ומאוד לחוצה גם בגלל השבוע שאני נמצאת בו . אשמח אם תוכל ליעץ לי מה דעתך בנושא.
    ושאלה נוספת - אני כרגע בשבוע 19.3. האם אפשר לבצע מי שפיר רק עד שבוע 20? ( לא קבעתי תור וזו עוד סיבה לדאגה..) ואם כן אז מהי הסיבה לכך ?

שאלה שלישית ואחרונה:
    בשקיפות הערפית שעשיתי בשבוע 12.5נאמר לי שגיל ההריון הממוצע הינו 12.4. CRL- 59.6.
    בסקירה המוקדמת בשבוע 16.6 נקבע כי גיל ההריון הינו 16.0. והערכת משקל העובר 141 גר' (AC,FL, HC, BDP) או 139גר' ע"פ (AC,FL).
    הרופא אמר לי שהעובר קטן ובגלל שהיה פער בשקיפות הערפית של יום אחד בין הגיל הממוצע בבדיקה לגיל ההריון - כך בהתאם נמצא הפער בסקירה.
    אני מאוד דואגת שמא העובר לא מתפתח כראוי..... כי הפער הלך וגדל ( שיה ימים !) בהריון הקודם שלי הכל היה מאוד ממוצע והגיוני.. ואני יודעת שכל הריון הוא שונה ובכל זאת - היש לי סיבה לדאגה והאם בסקירה המורחבת עלי לצפות לפער גדול יותר?

סליחה על השאלות הארוכות, אני מאוד מעריכה את העבודה שנעשית פה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר + עובר קטן בשבוע - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

מיכל שלום רב
    אכן קבלת החלטות נישארת בידיך ואני מצטרף לגישתה של הרופאה שלך . אני מניח שהתרשמות מהבדיקות ותקינותם את יכולה לקבל לבד. . אם את מבולבלת ניתן לבצע ייעוץ גנטי בשאלה זו של דיקור מי שפיר. ניתן גם מעט מעבר ל 20 שבועות לבצע הבדיקה.
    פער של מספר ימים כולל 6 ימים מהווה סטייה מקובלת בתחום הנורמה . בסקירה ה 2 תתבצע הערכה נוספת של גודל העובר וכך ניתן יהי להתרשם ממגמה- נסיגה? גדילת או היעלמות הפער? ...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו