אבחון ספינה ביפידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון ספינה ביפידה
    רוני
    14/06/2011

שלום, נולדה לי כעת בת עם spina bifida occulta ו- tethered cord.
    נטלתי חומצה פולית לאורך ההריון ולפניו כנדרש, אולם סבלתי משתי מחלות חום בחודש הראשון של ההריון.
    הבנתי שלא ניתן לאבחן את המומים הללו (ובמיוחד את ה- tethered cord) בסקירה המוקדמת עקב מיקום נמוך של חוט השדרה בשלב זה.
    את הסקירה המאוחרת דווקא ביצעתי דרך קופת החולים ולא באופן פרטי. אני מבקשת לדעת האם אבחון המומים הללו בשלב הסקירה המאוחרת הינו ציפייה סבירה מבחינתי (מגבלות האולטרסאונד ברורות לי, אולם בכל זאת מדובר במומים גדולים ומשמעותיים).
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ספינה ביפידה

הוספת תגובה

• אבחון ספינה ביפידה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

רוני שלום רב
    SPINA BIFIDA OCCULTA כשמה כן היא . כזו שאיננה פתוחה וניסתרת לעומת ספינה ביפידה פתוחה הינו מום שאולטרהסאונד הוא כלי טוב באיבחונו. בדיקת מיקום חוט השדרה וגובה קצהו איננה בדיקת רוטינה בסקירה לא מוקדמת לא מאוחרת . איננה בדיקת שיגרה כלל ועיקר. ישנם התבטאויות שונות ל S.P.OCCULTA אך זו אבחנה רחוקה מלהיות ברורה ומודגמת. אינני חושב שלמיקום הבדיקה ( קופה - אחר ) תפקיד ביכולת הזיהוי...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו