הצורך בדיקור מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצורך בדיקור מי שפיר
    ענבל
    15/06/2011

אני בשבוע 15 להריוני ולא מתגוררת בארץ
    הגעתי לארץ למעקב הריון.תוצאות שקיפות העורפית לפני בדיקת הדם הייתה 1:4998 ותוצאת בדיקת הדם הנילוות הורידה את האחוזים ל1:2500.בדיקות גנטיות כולן תקינות.
    יש לציין שהסקירה המוקדמת נעשתה באופן פרטי ותוצאותיה היו מצוינות ולא הצביעו על בעיות כלשהן.
    אני לא אהיה בארץ יותר על מנת לעשות את החלבון העוברי
    שאלותיי הן:
    1. האם יש צורך מהותי והאם הבדיקה הזו היא עד כדי כך חשובה בשביל להישאר בארץ לחלבון העוברי או שאפשר גם בלעדיה ולהסתמך בלב רגוע על התוצאות של הסקר שליש ראשון בלבד והותצאה היפה של הסיקרה המוקדמת כמדד להריון ללא תסמונת דאון או בעיות כרומוזומליות
    2. במידה ואני מפספסת את החלבון העוברי,היית ממליץ נוכח התוצאות של הסקר שליש ראשון והסקירה לעשות דיקור מי שפיר או שאין צורך לדעתך?אני קצת מבולבלת.
    מודה מאוד על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצורך בדיקור מי שפיר

הוספת תגובה

• הצורך בדיקור מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    19/06/2011

ענבל שלום רב
    ראשית מימצאי הבדיקות שלך עד עתה תקינות בהחלט עם סיכון נמוך לתסמונת דאון.
    איננו נוהגים בפורום זה להמליץ או לא להמליץ על דיקור מי שפיר וייעוץ גנטי הוא הכתובת לכך. לגבי בדיקת חלבון עוברי הרי שמעבר לנתון הסטטיסטי של סיכון לתסמונת דאון , מתקבל מידע מפיענוח הערכים האבסולוטיים של המרכיבים הניבדקים כחלבון העוברי או ההורמון השלייתי ורמת הורמון האסטרוגן . רמות לא תקינות שלהן רלוונטיות לבעיות שונות . לכן הבדיקה מומלצת
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו