מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עפעפיםדנה05/06/2007
מה לעשות כמופיעים קמטים יותר מדי בגיל צעיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפים
פרופ. אריה נמט06/06/2007מ שלום
שאלתך תלויה במיקום הקמטים ובסוגם. הטיפול עשוי להיות ניתוחי או ע"י הזרקת חומרי מילוי או בוטוקס.
יש להתיעץ עם רופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפיםדנה05/06/2007
איך אפשר להרים עפעפים נפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים
פרופ. אריה נמט06/06/2007מ שלום
יש לבצע ניתוח של הסרת עודף העור ו.או השריר עוטף העין ו.או השומן. הניתוח נעשה בהרדמה מקומית וניתן גם עם טשטוש. הוא אורך כ 40 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותדנה04/06/2007
האם אפשר להוריד את נפיחות של איזור עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
פרופ. אריה נמט06/06/2007יש להבדיל בין נפיחות זמנית כמו בצקת מקומית או זמנית ובין נפיחות קבועה המשנית לשקיות שומן.
יש להתיעץ פרטנית עם אוקולופלסטיקאי.
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיותבעניים
דורית מזרחי11/07/2007מה עושים במצב של שקיות בעניים בנתוח ?ומה מידת ההצלחה ?ובאיזה גיל או מצב רצוי ואפשר לנתח? תודה מראש דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיות בעיניים
פרופ. אריה נמט18/07/2007שלום דורית
בשקיות בעיניים את מתכוונת כנראה לשקי השומן שתחת העיניים. להסרתם ויישורם יש צורך בניתוח קןסמטי של העפעף התחתון. מידת ההצלחה, לפי השיטות הניתוחיות השונות היא גבוהה ועומדת סביב ה 90%, בתלות בסוג הניתוח ומצב העפעפים.
ניתן לבצעו פרקטית כמעט בכל גיל (לאחר 18) ובמידה והמצב הרפואי יציב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים סגולים מתחת לעיןדנה03/06/2007
שלום ד"ר!
לפני כשבועיים בעין ימנית רואים לי את הורידים- פתאום העור נהיה שקוף- ובעין שמאלי עוד יותר גרוע כמו פנס סגול כתם סגול- רופא אמרה שזה פשוט עור דק ואין מה לעשות אבל זה ממש מפריע לי מה אפשר לעשות- אני רוצה לציין שאני לוקחת עכשיו רואקוטן 5 חודש מינון 10 מ"ג והעור היה מאוד האם רואקוטן יכול להיות קשור לזה ? ומה עלי לעשות כדי להעלימם אני מתחתנת עוד חושדיים וזה מאוד מציק לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים סגולים מתחת לעין
פרופ. אריה נמט06/06/2007צריך לזכור שהתופעה עשויה להיות קשורה לחום שהחל לאחרונה, המלווה בהרחבת כלי הדם, וכן לשינויים הורמונלים. האם שינית נטילת גלולות לאחרונה, או התחלת נטילת כדורים חדשים?
אפשר להשיג שיפור חלקי באמצעות שימוש ממושך בתכשירים קוסמטים . כמו כן יש להימנע מחשיפה לשמש ולמרוח מסנני קרינה.
ההמלצות הן:
שינה טובה והמנעות מחשיפה לשמש
טיפול:
תכשירים מקומיים: הידרוקינון (חומר הבהרה שניתן עם מרשם רופא)
קרמים העשירים בלחות, עשויים להפחית את בלט הורידים ולהגביר את פעילות הפיברובלסטים בשכבת העור. כל זה עשוי לתת לעור מראה אחיד יותר ומוצק יותר.
תזונה נכונה: מחסור בויטמינים ובמיוחד אלה מסוג A, K, C ו- E עשויים לתרום להידלדלות שכבת העור מתחת לעיניים, ולהבלטת העיגולים הכהים.
יעוץ אצל רופא עור יכול לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים שחורים ועיניים שקועותדנה03/06/2007
מה פירוש עיניים שקועות ומה הקשר לעיגולים שחורים? האם הזרקה יכולה להפחית עיגולים שחורים? מה הסיכונים שבהזרקה? איזה חומרי הזרקה קיימים? כמה זמן קיימת שיטת ההזרקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים שחורים ועיניים שקועות
פרופ. אריה נמט06/06/2007דנה שלום
ראי גם תשובות מפורטות מה 10/5/07 ומה 13/5/07
ישנם מספר חומרים שניתן להזריק- טבעיים ולא טבעיים. היתרון של הטבעיים הוא שהם נספגים עם הזמן (בין 9 חודשים לשנתיים- תלוי בסוג), ואינם קבועים, וזה גם החסרון שלהם. הלא טבעיים אינם נספגים, אך עלולים "לנדוד" לאיזורים אחרים ולשנות את התוצאה.
אין לבצע הזרקה באותו מקום של שני סוגי חומר שונה, גם במועד מאוחר יותר.
סיכונים נוספים הם אסימטריה, דימום מקומי, גרנולומה (נפיחות מקומית) וזיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעפיםמרים31/05/2007
יש לי צניחת עפעפים בעין ימין צניחה גדולה יותר ובמבט הצידה אני רואה את קצה העפעף . מתי ניתוח הרמת עפעפיים נחשב כניתוח רפואי ולא קוסמטי? מי הרופא שמנתח, עינים או כירוג או כירוג פלסטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעפים
פרופ. אריה נמט01/06/2007נראה שכוונתך לעודף עור הנופל למטה ומסתיר במבט לצד את שדה הראיה. באופן עקרוני הסתרת שדה הראיה הופך את הניתוח לרפואי, אך לא כל קופות החולים מכירות באינדיקציה זו.
את הניתוח יכול לבצע רופא עיניים שהתמחה בפלסטיקה של העין (אוקולופלסטיקאי) או כירורג פלסטי. היתרון של האוקולופלסטיקאי הוא שהניתוח מבוצע באיזור העין, והוא מיומן לטפל בבעיות הקשורות לעין,(כגון יובש בעין) אם יווצרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון ניתוח עפעפייםאור31/05/2007
שלום לך,
עברתי בחיי שתי (או שני)ניתוחי עפעפיים, בראשון הורידו לי יותר מדי
עור בעפעפיים התחתונות (בניתיים שונתה בשיטה ומורידים את השומן
בצדו הפנימי של עפעף התחתון), והוחזר לי חלק מהעור, בניתוח השני
היה מעורב רופא עיניים בנוסף לפלסיטקאי שאמור היה לקצר לי את שרירי העפעף התחתון
והתוצאה היא שעיין אחת נשארה קטנה מהשניה ובאחת מהן נראה הלובן
החלק התחתון. פניתי לרופא שוב הוא הכניס אותי לתיקון הוריד
לי עודף עור בעיין אחת ובחלק התחתון לא קרה מאום והמצב עדיין
עיין אחת קטנה ועיין אחת גדולה. על התיקון שלמתי כ2000 שקל
לחדר ניתוח רק עבור 5 דקות מסקנות שהייתי שם, שאלתי היא
האם ניתן לתקן את הנעשה? ניסיתי לפנות לרופא וזה קורה תמיד
אחרי ש/אתה מסיים את הניתוח הראשוני ופונה שוב אתה מקבל הרגשה מהרופא כמתריד וגורםלך לרדת מהענין, אודה על התייחסותך,
בתודה
אור
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט01/06/2007אור שלום
צר לי על הסבל שנגרם לך. ברור כי עברת חויה לא נעימה.
צריך לזכור כי עלולים להתרחש סיבוכים בניתוח, ואז יש צורך לתת מענה לבעיות שנוצרו.
לגבי המקרה שלך- אם ישנה חשיפת לחמית תחתונה, ישנן מספר שיטות לתיקון. במידה וישנו קיצור של העפעף יש צורך בהשתלת רקמה בחלק הפנימי של לחמית העפעף התחתון. (כגון שתל מהחיך הקשה של הפה.)
אני ממליץ להתיעץ עם אוקולופלסטיקאי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפים לתינוקאיציק30/05/2007
שולם רב...
בני בן השנה עומד לעבור בקרוב ניתוח להרמת עפעפים(פטוזיס)
רציתי לדעת אם יש צורך להיות באמת מודאג מההרדה המלאה ומהם הסיכונים הקשורים בניתוח.
תודה מראש
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפים לתינוק
פרופ. אריה נמט30/05/2007איציק שלום
ניתוח פטוזיס לתינוק בגיל כה צעיר נעשה בדרך כלל כאשר ישנה חסימה של ציר הראיה ע"י העפעף הצנוח או שקיימת השפעה על הראיה (הרפרקציה). אם זה המצב- רצוי לבצע את הניתוח בהקדם למניעת הווצרות או החמרת עין עצלה.
לגבי הרדמה כללית- לא קל להורה להכניס את ילדו להרדמה כללית, וכמובן שבכל הרדמה קיימים סיכונים. מאידך, צריך לזכור שרמת הסיכון היא קטנה, והרווח לעין בניתוח הוא משמעותי.
ישנם שני סוגי ניתוח- האחד בו מקצרים את השריר המעלה, והשני- בו יוצרים מתלה לשריר שמעל לגבה. הסיכונים הקשורים לניתוח תלוים בשיטת הניתוח. ככלל- הסיכונים הינם- תיקון יתר או חסר, זיהום (בעיקר בשימוש בשתל סינטטי), דימום, חשיפת שתל מאוחרת, חשיפת ויובש הקרנית, מנח אסימטרי או לא תקין של העפעף. (אנטרופיון וטריכיאזיס- ריסים הנכנסים פנימה ).
בהצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמהרונית28/05/2007
שלום,
אני רוצה לעשות ניתוח כי העיניים שלי נראות נפולות מאוד, אבל לא יכולה להיעדר מהעבודה לזמן רב. כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח עפעפיים עד רמה שאפשר לתפקד כרגיל ולהיראות בציבור?
בתודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה
פרופ. אריה נמט29/05/2007רונית שלום
בדרך כלל ניתן להראות בציבור (ללא כל סימני הניתוח) 7-10 ימים לאחר ניתוח עפעפים עליונות, ו 14-21 יום לאחר ניתוח עפעפים תחתונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחוליםאורטל26/05/2007
שלום רב!!
אני סובלת מכלי דם באיזור שהעין מתחילה( לא מתחת לעיניים אלא ממש בתחילת העין)
לייזר יכול לפתור את הבעיה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלי דם בלחמית
פרופ. אריה נמט30/05/2007אורטל שלום
אני מניח שכוונתך לכלי דם על פני לחמית העין. כלים אלו נקראים PINGUECULA ונוצרים לפי ההערכה כתוצאה מחשיפה מרובה לשמש ולרוח. כאשר הם נכנסים לתוך קרנית העין (החלק השקוף ) נקראת התופעה פטריגיום.
כלי דם אלו בדרך כלל אינם מפריעים ואין צורך בטיפול. לעיתים הם גדושים ודלקתיים, ואז הטיפול הוא בטיפות נוגדות דלקת הניתנות ע"י רופא עיניים. במקרים בהם ישנה כניסת כלי הדם לציר הראיה או שישנה השפעה על הרפרקציה ונוצרת אסטיגמציה יש צורך בהסרה כירורגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סימטריהתמי24/05/2007
העיניים שלי לא סימטריות (מבחינת המיקום שלהן, לא הגודל), לפעמים אני מצליחה לתקן את זה בעזרת איפור כי הסטייה היא לא כ"כ גדולה, אבל כשאני לא מתאפרת כדי להסוות את זה זה די בולט ומאוד מפריע לי. אפשר לתקן מצב כזה בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סימטריה
פרופ. אריה נמט29/05/2007תמי שלום
צריך לבודקך על מנת להבין בדיוק היכן האסימטריה- במנח גלגל העין (פזילה?), במבנה או מנח העפעף או במצב הארובה.
אני מציע שתפני לאוקולופלסטיקאי לבדיקה והערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים שקועותעידן22/05/2007
מה אפשר לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינים שקועות
פרופ. אריה נמט29/05/2007עידן שלום
נא ראה תשובתי על שאלה זו מתאריך 10-5-2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף תחתוןעידן21/05/2007
ד"ר שלום! תודה על התשובה אך כמו שאמרו לי זה ורידים ולא נימים. יום אחד רואים אותם יותר ויום אחר פחות- הם מתחת לעור. בצבע כחול סגול. כמו אלו שמופיעים בעפעף עליון. השאלה האם אם זה לא על רקע תורשתי כי לאף אחד במשפחה אין בעיית ורידים - האם זה יכול לעבור - אני גם מאוד רזיתי . ולקחתי רואקוטן שהשפיע על העור שנהיה דק מאוד. האם אתה חושב שכדאי לחכות אולי זה יעבור לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת כלי דם
פרופ. אריה נמט21/05/2007התופעה שאת מפרטת נשמעת כהרחבת כלי דם ושעשויה להיות כאמור גם משנית לשינויים הורמונלים ועונות השנה- לאו דווקא תורשתיות. ממליץ על פניה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת לדעתשירה ב.20/05/2007
שלום רב ד"ר נמט. רציתי לדעת - אני מתעניינת בניתוח עבור אימי בת ה-68. מעבר לסכנה של ניתוח ופעולתו, מהן הסכנות העיקריות בניתוח שכזה. האם יש סכנה לפגיעה בעיניים עצמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא פרטי
פרופ. אריה נמט20/05/2007שירה שלום
אנא פרטי באיזה ניתוח מדובר- עפעפים עליונים, תחתונים או אחר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף תחתוןורד18/05/2007
שלום ד"ר! לפני כשבוע אני שמתי לב שהתחילו לי להיות ורדים מתחת לעינים רואים אותם מתחת לעור עור שלי בהיר מאוד ורואים שתי קוים קטנים כחולים שמתחת לעור- אם מותחים את העור רואים רשת של ורידים קטנה. מה אפשר לעשות ממה זה נובע? הרי אין בעיית ורידים לאף אחד ממשפחה. הלכתי לרופא עיניים והיא אמרה לי שיש לי אלרגיה בעיניים ולגבי הורידים שמבחינה רפואית אין בזה בעיה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים מתחת לעינים
פרופ. אריה נמט20/05/2007ורד שלום וברכה
נימים מורחבים הם תופעה תורשתית ביסודה, אך חשיפה ממושכת לשמש לאורך זמן עלולה להגביר את הופעתם. שינויי מזג האוויר בתקופה זו של השנה עשויים להשפיע גם הם על דפנות כלי הדם.
אם אכן מדובר בגודש של כלי דם קטנים , ניתן לטשטש זאת ע"י כווץ כלי דם המזינים באמצעות טיפול לייזר עורי מתאים. יש רופאים פלסטיקאים המתמחים בתחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעף תחתון רועד
שאלה11/02/2009למה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעף תחתון רועד
פרופ. אריה נמט12/02/2009שלום רב,
לרוב מדובר על תופעה הנקראת "fasciculalion"- המתבטאת בתנועות עדינות בלתי רצוניות, לרוב בחלק החיצוני של העפעף התחתון או העליון.
הדבר נובע מפעילות עצמונית של מספר סיבי השריר העוטף את העין. מדובר על תופעה שפירה, הקשורה פעמים רבות למתח או לחץ.
הטיפול הינו מסז' מקומי בזמן ההתכווצות עם כריות האצבע מעל האיזור ה"קופצני", ובלחיצה אל פני העצם שמאחורי השריר.
בדרך כלל התופעה חולפת כעבור מספר ימים או שבועות. לעיתים יש צורך להזריק בוטוקס לאיזור.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)