פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכונים בניתוח קוסמטי בעין
    נטע
    17/05/2007

שלום. אני שוקלת לעשות ניתוח פלסטי כיוון שהעפעפיים והעור מתחת לעיניים מדולדלים והעין שלי נראית מוסתרת ועייפה. אבל, העין היא מקום רגיש מאוד ואני פוחדת מפגיעה בראיה בעקבות ניתוח כזה. תוכל לפרט מה הסיכונים הקיימים בניתוח מעין זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיכונים בניתוח עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    18/05/2007

העין היא אכן איבר רגיש . ניתוח עפעפיים תחתונות יכול להעשות דרך חתך עורי מתחת לריסים או בגישה פנימית- דרך הלחמית.
    בכל ניתוח עלולים להתרחש סיבוכים. הסיבוכים האפשריים בניתוח מסוג זה הינם: דימום, בצקת ונפיחויות בעפעפיים, אסימטריה בין העיניים, יובש או דמעת יתר, הופעת גרנולומות (נפיחויות באיזור התפרים), הוצאת יתא או חסר של השומן, שינויים בראיה (בדרך כלל זמניים וחולפים). קיימים סיבוכים נוספים ויש אף דיווחים נדירים ביותר על זיהומים או אובדן ראיה כתוצאה מדימום.

למרות הנ"ל, ברוב המקרים מושגת תוצאה טובה, וכעבור זמן החלמה של כשבועיים המטופל מרוצה וללא תופעות מציקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בדמעות
    עינב
    15/05/2007

שלום. יש לי בעיה בצינור הדמעות, אני משתמשת בטיפות מיוחדות כדי להרטיב את העין ושמעתי שיש אפשרות לפתור את זה אחת ולתמיד בניתוח. תוכל לספר לי מה קורה בניתוח כזה ומה הסיכונים?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בדמעות

הוספת תגובה

• דמעת יתר

פרופ. אריה נמט
    15/05/2007

יש סוגים שונים של בעיות בניקוז הדמעות. התופעה עשויה אכן לנבוע מיובש העיניים, ואז הטיפול בין השאר בתחליפי דמעות, אך יש לשלול גורמים נוספים כמו חסימת דרכי דמעות.

לכן צריך קודם כל לבדוק מהו שורש הבעיה. אם יובש- ניתן לעיתים להשתיל פקק לחסימת הניקוז- ניתוח קטן ופשוט.
    אם הבעיה בחסימה, מדובר על ניתוח אחר, גדול יותר שמטרתו- פתיחת הניקוז לאף.

יש להבדק ע"י רופא אוקולופלסטיקאי.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים
    שרון
    13/05/2007

ד"ר נמט שלום,
    יש לי ניתוחים שחורים תמידיים מתחת לעיניים, שום קרמים או איפור לא מצליחים להסתיר אותם או לשפר אותם, האם יש איזה ניתוח שיכול לפתור את זה? המצב ממש רע, אני נראית תמיד כאילו לא ישנתי כמה ימים.

לקביעת תור
    סגירה
    עיגולים שחורים

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים

פרופ. אריה נמט
    13/05/2007

ראשית, יש תפקיד משמעותי לגנטיקה במקרה של כתמים שחורים מתחת לעיניים, בייחוד אצל בעלי עור בגוון כהה. בזמן עייפות, חוסר נוזלים או מחלה, עלולה ההתכהות להחמיר, כנראה בשל השינויים בזרימת הדם הגורמים לעור מתחת לעיניים להיראות חיוור ולורידים להתבלט. גם הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי עשויים לגרום לעור להיראות חיוור יותר ולורידים להתבלט, כך שנוצר האפקט השחור.
    אצל חלק מהסובלים מהתופעה, הגוון השחור מתחת לעיניים הוא תוצאה של מבנה העצם: עיניים שקועות יוצרות הצללה תחתן, ואצל בעלי גוון עור בהיר ההצללה הזו בולטת יותר ונראית כעיגולים שחורים. סיבות אחרות הגורמות לאפקט שחור הינן עייפות, הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי שעשויים לגרום לעור להיראות שחור יותר בשל חיוורון ובלט ורידים,
    סיבות אחרות לתופעה הינן: יתר פיגמנטציה ,חשיפה מוגזמת לשמש ללא הגנה מתחת לעיניים, תזונה לקויה המביאה למחסור בויטמינים ומינרלים ומיעוט בשתייה המשפיעה על לחות העור
    הפתרון לכתמים אינו כה קל. למעשה, אין פתרון ניתוחי לנושא, ומגוון הטיפולים המוצע מעיד על כך שאף אחד לא ממש יעיל.
    אפשר להשיג שיפור חלקי באמצעות שימוש ממושך בתכשירים קוסמטים . כמו כן יש להימנע מחשיפה לשמש ולמרוח מסנני קרינה.
    לסיכום, הפתרונות המוצעים הינם:
    מניעה:
    שינה טובה
    המנעות מחשיפה לשמש
    טיפול:
    תכשירים מקומיים: הידרוקינון (חומר הבהרה שניתן עם מרשם רופא)
    קרמים העשירים בלחות, עשויים להפחית את בלט הורידים ולהגביר את פעילות הפיברובלסטים בשכבת העור. כל זה עשוי לתת לעור מראה אחיד יותר ומוצק יותר.
    תזונה נכונה: מחסור בויטמינים ובמיוחד אלה מסוג A, K, C ו- E עשויים לתרום להידלדלות שכבת העור מתחת לעיניים, ולהבלטת העיגולים השחורים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים נפולים
    אביב
    10/05/2007

שלום, שמי נווית ואני בחורה צעירה יחסית אשר סובלת מצניחת עפעף שמכסה לי חלק די נכבד מצידה החיצוני של העין.
    אני לא יכולה להסתכל על עצמי בראי- נראית כמו כלב האש פאפי ואני גם לא מצליחה להרכיב עדשות מגע כי העפעף מפריע.

האם יש טיפול לעפעף ???

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים נפולים

הוספת תגובה

• עפעפיים נפולים

פרופ. אריה נמט
    10/05/2007

נווית שלום
    אל תיפול רוחך. מדובר על תופעה מוכרת ושכיחה באופן יחסי, גם בקרב נשים וגברים צעירים.
    הטיפול המקובל הינו ניתוח להסרת עודף העור, ולעיתים גם השריר והשומן בעפעף העליון. לפני כן יש לברר האם אין צניחת גבות, ואם כן- יש לתקן את המנח שלהן בנוסף.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים שקועות
    שלום
    09/05/2007

מזל טוב על פתיחת הפורום.
    שלום אני בן 17 ויש לי עיניים שקועות.
    רציתי לדעת אם קיים איזה שהוא טיפול בבעיה?
    האם קיימת איזו שהיא אפשרות לקרב את העיניים קדימה או לשנות את מבנה העין השקוע?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים שקועות

הוספת תגובה

• עיניים שקועות

פרופ. אריה נמט
    10/05/2007

עיניים שקועות גורמות למראה עייף וחולה. עפעפיים עליונות שקועות בולטות יותר בנוכחות עיניים בולטות, וניתוח להסרת עודף עור העפעפיים או לתיקון הגבה עשוי להבליט עוד יותר את שקיעת העינים. עפעפיים תחתונות שקועות מושפעות גם מגורמים נוספים, כמו מנח עצם הארובה התחתון, צניחת שומן הארובה ושרירי העפעפיים התחתונות והלחי
    לכן הטיפול המומלץ קשור בעיקרו בשחזור הנפח של העפעפיים. יש מספר טכניקות אפשריות, כמו הזרקות שומן אוטולוגי (ממקור עצמי), ניתוח למיקום מחדש של השומן, שתל דרמלי-שומני או הזרקת חומרי מילוי. יש כמובן להתייחס לכל מקרה לגופו בבחירת הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים שקועות

שלום
    12/05/2007

תודה על התגובה המהירה.
    רציתי לדעת אם בנוסף לפתרונות שהצעתה ניתן לקרב באופן ממשי את גלגל העין קדימה? שמעתי פעם על אפשרות של להחדיר שתל עצם בתחתית ארובת העין.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים שקועות

פרופ. אריה נמט
    13/05/2007

קיימת אפשרות דומה בה משתילים שתל סינטטי (כדוגמת Medpor) לרצפת ארובת העין וכך גלגל העין עולה מעלה והחוצה. יש לקחת בחשבון שמדובר על שתל קבוע, ועלולים להיות סיבוכים בתקופה המוקדמת והמאוחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים שקועות

שלום
    14/05/2007

תודה על המענה המהיר.
    רציתי לדעת אילו סיבוכים אפשריים, ומאיזה גיל ניתן לבצע את הניתוח?
    ומה טווח המחירים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים שקועות

פרופ. אריה נמט
    15/05/2007

סיבוכים אפשריים עיקריים של שתל לרצפת הארובה הינם: זיהום, חשיפה מוקדמת או מאוחרת של השתל, אסימטריה בין הארובות, פגיעה בעצב התחושה של רצפת הארובה.
    מקובל לבצע את הניתוח לצורך קוסמטי החל מהתייצבות מבנה העצם, לאחר גיל ההתבגרות.
    טווח המחירים- כל מקרה לגופו לאחר בדיקה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוב העיניים

אלעד
    24/07/2009

דפדפתי בין דפי הפורום ונתקלתי בהודעה הזאת והפרוצדורה הזאת מאוד מעניינת אותי ויש לי שאלות.
    יש לך תמונות של לפני ואחרי פרוצדורה כזאת? (השינוי הוא דרסטי?)
    והאם ניתן לגרום לעין להראות בצורת שקד ודי גדולה יותר ללא החדרת שתל לרצפת הארובה מה שנראה לי מסוכן ותופעות הלוואי נשמעות מסוכנות בייחוד שמדובר בעיניים.
    ומה משך ההחלמה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוב העיניים

פרופ. אריה נמט
    25/07/2009

אלעד שלום,

כפי שהדגשתי יש להתיחס לכל מקרה לגופו. הפרוצדורה של החדרת שתל מתאימה למקרים של שבר בארובה או מבנה אסימטרי חריג בין העיניים, לרוב על רקע מבנה מולד.
    אין היא מתאימה למקרים של תיקון אסטטי קל.
    לפעולה זו יש תופעות לוואי אפשריות רבות כמו חשיפה של השתל, יצירת אסימטריה בגובה העיניים ועוד.

לכן- יש צורך בבדיקה יסודית ומקיפה לפני קבלה על החלטת טיפול מסוג זה.
    עם זאת, יש למקרים רבים פתרונות פשוטים יותר ופחות מסוכנים כמו הזרקת חומרי מילוי.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים שקועות

GOLDY
    27/07/2009

שלום,
    אני בת 29 ויש לי בעייה תמידית של עיגולים שחורים סביב בעיניים.
    מהו הטיפול המומלץ לבעייה זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה