פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח הרמת עפעפיים
    שולי
    05/04/2008

שלום לד"ר,
    אני הייתי מעוניינת לעבור ניתוח הרמת עפעפיים בפרופורציה. רציתי לשאול מאיזה גיל מקובל לעבור ניתוח שכזה ומהן העלויות.
    תודה,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הרמת עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    05/04/2008

דנה שלום רב,

אין גיל מקובל לעבור ניתוח עפעפיים הכל בהתאם לבדיקת העפעפיים, ומידת ההפרעה.

אם מדובר בעודף עור בלבד, הרי שהוא עלול להפריע כבר מגיל 30, אם כי רוב הנשים בוחרות לבצע את הניתוח בגיל 40-50. אם לעומת זאת ישנה צניחת עפעפיים ממשית (חולשת השריר) הרי שניתוח זה מתבצע בגיל מוקדם יותר (גיל העשרה ומעלה).

העלויות נקבעות בהתאם לסוג הניתוח (ישנו יותר מניתוח אחד לעפעפיים) בהתאם לבעיה הקיימת. אם בחרת לעבור בפרופורציה עלייך לוודא כי לרופא ניסיון רב בניתוחי עפעפיים, ומוטב כי יהיה אוקולופלסטיקאי מומחה (רופא עיניים בעל התמחות על באוקולופלסטיקה) שעבר מספר שנים התמחות בתחום בחו"ל, או רופא פלסטיקאי מומחה שעבר התמחות על דומה (של מספר שנים) בחו"ל.

בהצלחה!

דר' גיא בן סימון, מומחה עיניים,
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח דרכי הדמעות
    ravid
    02/04/2008

שלום
    אני סובלת כבר יותר משנתיים מדלקות ,עין יבשה, ודמעות בעין שמאל.
    בזמן האחרון הרגשתי שהדמעות מגיעות לפי מצב הרוח הכוונה שאני עצבנית וכעוסה העין מתמלאה בדמעות שזולגות, וכשאני מאושרת וטוב לי אז אין לי נזילה של דמעות.
    רק בלילה העין נדבקת וקשה לה להפתח יבשה.
    1) האם יש קשר בין מצבי הרוח למצב העיניים?
    בעוד שבוע יש לי תור לניתוח בהרדמה חלקית שבו יבוצע חתך בצידי האף וכו.
    וקראתי בפורום : שיש ניתוח חדשני ע"י לייזר שבו שמים טיפות הרדמה בעין. ומחדירים את הסיליקון מהעין לתוך האזור של הצינורית.(כמו שעושים את הבדיקה של השטיפה)רק פותחים את החסימה
    ניתוח שנשמע פשוט ביותר .
    האם שמעת על סוג כזה של ניתוח?
    יש לי 3 ילדים קטנים ויהיה לי מאוד קשה עם אני יעשה ניתוח .
    אני מאוד מתלבטת אם לעשות את הניתוח או לדחות ,עד שאני אדע פרטים מדויקים על הניתוח בלייזר

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח דרכי הדמעות

הוספת תגובה

• ניתוח דרכי הדמעות

פרופ' גיא בן סימון
    02/04/2008

רביד שלום רב,

דמעת הנובעת מחסימה מוחלטת של דרכי הדמעות הינה דמעת פרסיסטנטית, כלומר קיימת כל הזמן ללא תלות במצב הרוח או מזג האויר (כדוגמת עיניים יבשות). לעתים קרובות הדמעות זולגות על הלחי ויש אף זהומים חוזרים בלחמית או בשק הדמעות. במקרים אלה ניתוח מעקף דרכי דמעות (DCR) בגישה חיצונית (חתך גשר האף) או גישה אנדוסקופית (דרך חלל האף) הינו ניתוח מוצלח ביותר.

במקרים בהם הדמעת אינה קבועה (כפי שאת מתארת), יתכן שאינך סובלת מחסימת דרכי הדמעות ועל כן לא בהכרח יהיה שיפור בניתוח. יש לבצע בדיקת דרכי הדמעות (שטיפה) על מנת להוכיח חסימה מלאה של צינור הדמעות.

בצעתי מספר ניתוחי DCR בלייזר, אכן הפרוצדורה פשוטה יחסית, והניתוח נסבל יותר על ידי החולה - אם כי מוקדם מדי לחוות דעה על הצלחת הניתוח (דרושים מאות ניתוחים מאותו סוג, על ידי מספר מנתחים כדי לאמוד % הצלחה). אך עליך לדעת כי גם ניתוח DCR אינו ניתוח כואב במיוחד, ופרט לנפיחות חולפת סביב העיניים ההחלמה אינה כרוכה בכאב מיוחד.

לסיכום המלצתי היא לעבור בדיקת עיניים מלאה כולל שטיפת דרכי דמעות, אם אכן ישנה חסימה מלאה - את יכולה להיות בטוחה בניתוח. אם את מעוניינת לעבור את הניתוח בלייזר, עליך לדעת כי יש סיכוי סביר להצלחה אך לא ניתן לנבא בדומה ל DCR סטנדרטי.

בהצלחה!
    דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים תחתונות
    אירקה
    30/03/2008

אני סובלת מצניחת עפעפיים תחתונות והומלץ לי על ניתוח לתיקון בעיה זו. הבנתי שקיימות שתי שיטות לביצוע תיקון זה באמצעות שתל סינטטי או לקיחת רקמה(?) מהיד או הרגל. מה השיטה המועדפת לדעתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת עפעפיים תחתונות

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים תחתונות

פרופ' גיא בן סימון
    31/03/2008

שלום רב,

צניחת עפעפיים תחתונות נובעת ממספר גורמים:
    1. חולשה של הגיד המחבר את העפעף לקיר הארובה.
    2. חולשה ועודף של שריר תת עורי (אורביקולריס)
    3. עודף עור עם יצירת כיסים / נוזל
    4. אבדן מתח הרקמות ומעבר של שומן ארובתי נורמלי קדמי
    5. צניחה יחסית של פנים מרכזיות

אם צניחת העפעפיים במקרה שלך הינה שינויים של הזמן בלבד (ולא עברת ניתוח בעבר) הרי שבמרבית המקרים ניתן לנתח (ולתקן כל אחת מהבעיות לעיל אם קיימת) ללא שתל רקמה.
    אנו משתמשים ברקמות גוף במקרים של תיקון לאחר ניתוח ראשון בו הוסר עודף עור ביתר או צלקות לאחר קרינת שמש / הסרת גידולים, נדיר שיש צורך ברקמה או שתל לצורך תיקון ראשוני של עפעפיים תחתונות. מקרים נוספים בהם יש להשתמש בשתל הם צניחה מולדת של עפעפיים עליונות עם העדר תפקוד שריר, או מחלת בלוטת התריס עם ביטוי בעפעפיים.

על כל פנים יש צורך בבדיקת עיניים מלאה, הערכת תפקוד העפעפיים, המצח והפנים המרכזיות, בדיקת מתח הרקמות ועוצמת הגידים - ובהתאם לממצאים להחליט על מדיניות הטיפול. ישנם אף מקרים בהם טיפולים משלימים יבואו בנוסף או במקום ניתוח - הכל תלוי בחומרת הבעיה.

בברכה,

דר' גיא בן סימון, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוטוקס
    חסויה
    30/03/2008

ביררתי לגבי אפשרות להזרקת בוטוקס בפרופורציה, שם הדבר נעשה על ידי רופא, חברתי המליצה לי לפנות לקוסמטיקאית שלה שמזריקה לה בוטוקס וזה ניראה נפלא ובמחיר זול יותר, האם בוטוקס הינו טיפול שבו ישנו הבדל בין מומחיות של רופא לקוסמטיקאית? אודה על תשובה במהרה..

לקביעת תור
    סגירה
    בוטוקס

הוספת תגובה

• הזרקת בוטוקס

פרופ' גיא בן סימון
    30/03/2008

אלה שלום רב,

ככלל בוטוקס הינו רעלן הגורם לשיתוק שרירים. כאשר הוא ניתן בשרירי הפנים (לקמטי הבעה / קמטים דינמיים) - שיתוק השריר מביא להחלשות או העלמת קמטים.

ההזרקה הינה בטוחה באופן יחסי וקיימות מעט מאוד תופעות לוואי - אך חייבים לדעת היכן להזריק. אם מזריקים בשרירים הלא נכונים ו / או בכמות לא מתאימה יכול להופיע שיתוק חולף של אחד משרירי הפנים באופן בלתי רצוי.

מובן שמוטב כי ההזרקה תבוצע על ידי רופא עם התמחות ברפואה אסתטית ובפלסטיקה של הפנים / אוקולופלסטיקה. למיטב ידיעתי רק לרופא מותר לקבל בוטוקס מהחברה תמורה מרשם (ויתכן מאוד כי אותה קוסמטיקאית קונה את התרופה מרופא). ורק לרופא מותר להזריק בוטוקס.

אם את מעוניינת בטיפול בטוח, ויעיל עם תוצאות טובות, ואחריות על הטיפול עליך לפנות לרופא שכזה. הלוא ידוע כי לעתים מה שזול הוא היקר, ובטיפולים מסוג זה עדיף לפנות לגורם המקצועי ביותר.

בברכה,

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בעפעפיים
    דגן
    25/03/2008

אני בן 55 ולאחרונה הופיעה לי נפיחות בעפעף התחתון של עין שמאל. רופא עיניים שבדק אותי אמר לי שצריך לקחת ביופסיה ולראות אם זה סרטני . הוא מסר לי שאתה מומחה בתחום. (אני בקופת חולים מכבי). אני די מודאג מהסיפור. אודה לך אם תסביר לי יותר מה האפשרויות ומה כדאי לעשות.
    בברכה,
    דגן

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בעפעפיים

הוספת תגובה

• גידול בעפעפיים

פרופ. אריה נמט
    25/03/2008

דגן שלום,

נגעי עור באיזור העין הינם שכיחים וישנם סוגים רבים. נגעים אלו מתאפינים בצבעם, (פיגמנטרים ואפיגמנטרים)מקורם (בלוטות חלב או זיעה, זקיקי שיער, עורי, תת עורי) והתנהגותם הביולוגית (שפירים וממאירים).

הדבר החשוב ביותר בהערכת הנגע הוא שלילת ממאירות. רוב הגידולים שפירים, אך גם הממאירים שכיחים באופן יחסי, ולכן חשיבות האבחנה של מומחה לצורך החלטה על דרך הטיפול. הסוג הממאיר השכיח ביותר הינו Basal cell carcinoma ) BCC, ) למרות העובדה שהגידול ממאיר, אין הוא נוטה לשלוח גרורות, הגדילה שלו מאוד איטית יכולה להמשך על פני מספר שנים, וההתפשטות היא מקומית .
    הטיפול היעיל במחלה הוא כריתה מלאה של הגידול, תוך בקרה שהגידול הוצא במלואו, ושחזור העפעף. (לעיתים יש צורך בשתל רקמה ממקור אחר לצורך השחזור.)
    הגידול השני בשכיחותו בעפעף הינו Squamous Cell Carcinoma , והשלישי sebaceous cell carcinoma–והם מהוים כ 5-6% מהגידולים הממאירים של העפעפיים. גם כאן הטיפול הינו כריתה מלאה עם שוליים חופשיים מגידול. סוגים אלו מסוכנים יותר, ועלולים לשלוח גרורות ולהתפשט לאורך העצבים באיזור.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים
    דגן
    25/03/2008

האם צניחת עפעפיים יכולה להיות קשורה לחולשה של הידיים?

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת עפעפיים

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    25/03/2008

דגן שלום רב,

צניחת עפעפיים (ואני מניח שכוונתך לצניחת שריר העפעפיים-פטוזיס) יכול להיות בעין אחת (הצנוחה בהשוואה לשניה)או בשתי העיניים. הסיבה השכיחה לכך היא התרופפות החיבור בין השריר המרים את העפעף העליון (Levator )לבין העפעף.
    ואולם תיתכנה סיבות נוספות: על רקע מכני (כמו עודף עור המסיט מטה את העפעף), על רקע הפרעה שרירית או רקע הפרעה עצבית- בשני המקרים האחרונים הצניחה יכולה להיות ביטוי של מחלות מערכתיות כמו ניוון שרירים, ולכן יש צורך בהערכה ובדיקה יסודיים טרום הניתוח.

בחלק מההפרעות על רקע שרירי, ישנה חולשה לא רק של שרירי הפנים והעפעפיים, אלא גם של שרירי הגף העליון, כולל איזור בית החזה והידיים.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת צינורית סיליקון
    אסף
    24/03/2008

שלום רב ד"ר,
    רופא העיניים שלי החדיר לי פקקים לתעלות הניקוז של העיניים ע"מ שהן יהיו יותר רטובות.
    מיד החלה לי דמעת אינטנסיבית בעין ימין (ברז דולף) והוחלט על שטיפתם.
    מאז ביצענו מספר שטיפות של התעלה באמצעות מזרק אך ללא שינוי.
    הצעד הבא שהרופא הכריז הוא החדרת צינורית סיליקון לתעלה הטבעית של העין ע"מ להרחיב אותה ולאחר 3 חודשים להוציא אותה.
    השאלות שלי הן:
    1. מהן הסיכונים הכרוכים בניתוח שכזה?
    2. בתקופה בה הצינורית תהיה בעין אילו הגבלות חלות עלי? (אני מתכנן נסיעה לחו"ל) האם רואים את פתח הצינורית דרך האף/עין?
    3. כיצד מוציאים את הצינורית? פעולה פשוטה או ניתוח נוסף?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת צינורית סיליקון

הוספת תגובה

• השתלת צינורית סיליקון

פרופ. אריה נמט
    25/03/2008

אסף שלום,

אתה מעלה מספר שאלות מענינות. אך ראשית, לא ברור לי מה הבעיה כרגע. לפי תיאורך- סבלת מעין יבשה, ולכן הוחדרו לך פקקים. לאחר מכן הוצאו הפקקים בשל דמעת, ואני מבין שנוצרה אצלך חסימה של דרכי הדמעות. (בדיוק הפוך לאבחנה הראשונה). מדוע?
    האם התעליות (canaliculi) נסתמו ע"י הפקקים? האם השטיפה כלל לא עוברת? איזה צינורית סיליקון מתכונן הרופא להחדיר- האם כאלו שעוברות את כל הדרך עד האף, או רק בפתח הפונקטום?

בכדי להבין את הבעיה ולהשיב על שאלותיך, יש צורך בקבלת תשובה לשאלות אלו.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - השתלת צינורית סיליקון

אסף
    26/03/2008

שלום ד"ר,
    הפקקים הוחדרו לעיניי לאחר שעברתי ניתוח להסרת משקפיים לאסיק שנכשל, הרופא היה סבור שהעיניים שלי יבשות מידי ולכן החליט על החדרת הפקקים. בדיעבד נראה שפעולה זו לא הייתה נחוצה.
    מיד לאחר החדרת הפקקים החלה דמעת אינטנסיבית ולכן מספר שבועות אח"כ ביצענו ניסיון לשטוף אותם.
    בעת שטיפה כל הנוזל אכן עובר לתעלות האף עד לבליעה בפה, ביצענו מספר שטיפות ואף שטיפה בו זמנית של התעלה העליונה והתחתונה בלחץ.
    אך עדיין העין ממשיכה לדמוע באותה כמות אינטנסיבית.
    במיפוי גרעיני רואים שהדמעה פשוט לא זולגת אל תעלת הדמעות לכיוון האף.
    ולכן הרופא החליט על החדרת צינורית הסיליקון עד לאף.
    שאלותיי נשארות בעינן.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת צינורית סיליקון

פרופ. אריה נמט
    26/03/2008

אסף שלום,

כעת התמונה ברורה. לשאלותיך:
    1. מהן הסיכונים הכרוכים בניתוח שכזה?
    ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית או כללית. הסיכונים האפשריים:דימום מהאף, כאב באיזור שק הדמעות, כניסה בדרך הלא טבעית (false route), מתיחה וקריעה של פתח תעליות הדמעות .
    2. בתקופה בה הצינורית תהיה בעין אילו הגבלות חלות עלי? (אני מתכנן נסיעה לחו"ל) האם רואים את פתח הצינורית דרך האף/עין?
    ניתן לראות את שולי צינורית הסיליקון בחלק הפנימי של העין, אך הוא שקוף ובאופן פרקטי אינו נראה אלא אם מתבוננים מקרוב ומחפשים אותו. אין שום הגבלות.
    3. כיצד מוציאים את הצינורית? פעולה פשוטה או ניתוח נוסף?
    הוצאת הצינורית נעשית כעבור 3-6 חודשים במרפאה. מדובר על פעולה פשוטה ללא צורך בהרדמה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, עזרת לי מאוד

אסף
    27/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אף ועפעפיים
    שמרית
    20/03/2008

בוקר טוב
    רציתי לשאול האם מומלצץ לשלב שני ניתוחים כמו אף(ניתוח קל יחסית - שיוף עצם באף)וניתוח עפעפיים עליונות ותחתונות
    הבנתי שזה מוזיל את העלות אך האם כדאי?
    תודה רבה ויום טוב
    שמרית

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אף ועפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח אף ועפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    23/03/2008

שלום רב,

להערכתי לא מומלץ לשלב ניתוח אף ועפעפיים באותו sessionn (אף כי מוזיל את העלויות)

ניתוחים עפעפיים עליונות ותחתונות אורך כשעה ומחצה והוא עובד באיזור פנים מרכזיות - וראוי שהם יהיו לאחר ריפוי מלא מניתוח אף (על מנת להעריך נכונה את הניתוח הדרוש)

ישנם מספר רב של ניתוחי עפעפיים לתיקון שקיות / עיגולים שחורים (עיצוב שומן, מתיחת עור, מתיחת שריר, מיקום מחדש של השומן, הזרקת בוטוקס וחומרי מילוי) ועל כן ראוי לתכנן את הניתוח לאחר הריפוי מניתוח האף.
    בנוסף ניתוח אף יבוצע לרוב על ידי רופא אף אוזן גרון, בעוד ניתוח עפעפיים עדיף שיבוצע על ידי רופא עיניים מומחה באוקולופלסטיקה (בעל התמחות מוכרת באוקולופסטיקה מחו"ל)

בברכה,
    דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים

מישהי
    12/04/2008

הזהרי ממקומות שמציעים "חבילות" של ניתוחים ומוזילים את המחיר, בבריאות הרבה פעמים זול הוא יקר. אני לדוגמא עברתי הרמת עפעפיים ומתיח פנים, אך אלו ניתוחים שמקובל לשלב. בעיני זה אמור להדליק אצלך נורה אדומה לגבי המקום בו בחרת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים לאחר בוטוקס
    יפית
    19/03/2008

שלום
    האם יש סיכון כלשהו בניתוח עפעפיים לאחר הזרקת בוטוקס בצידי העיניים?
    תודה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים לאחר בוטוקס

פרופ' גיא בן סימון
    23/03/2008

שלום רב,

אין כל סכנה בניתוח עפעפיים לאחר הזרקת בוטוקס,

מטופלים רבים עוברים הזרקות בוטוקס בשל קמטים בצד העיניים, קמטים דינמים במצח או באיזור העפעף התחתון לפני ואחרי ניתוחי עפעפיים (לעתים ניתן לשלב הזרקות בוטוקס וחומרי מילוי בעת הניתוח).

בהצלחה!

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח לייזר
    אורנית
    19/03/2008

מחפשת רופא עיניים טוב באזור חדרה שמבין בהתאמת עדשות מגע אחרי ניתוח לייזר.
    כיום משתמשת בעדשות של חברת wolk הגרמנית שהותאמו במיוחד בעקבות בעיות לאחר הניתוח
    בעקבות הסיבוכים לא אוכל לפנות לכל רופא.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח לייזר

פרופ' גיא בן סימון
    23/03/2008

שלום רב,

תוכלי לפנות לרופא קרנית המתעסק בעדשות מגע

או למומחה הארצי לעדשות מגע דר' מיכלין בחיפה (אין לי את מספר הטלפון שלו)

גם דר' רוטקוהף מאיכילוב מומחה לרפרקציה

בהצלחה!

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ברברה
    18/03/2008

שלום רב לבתי יש עפעפיים נפולים ולא יפים. רציתי לדעת מה הגיל המינימאלי שבו ניתן לעשות ניתוח להרמת עפעפיים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוח להרמת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    19/03/2008

שלום רב,

צניחת עפעפיים יכולה להופיע בכל גיל, החל מהרך הנולד ודרך הגיל המבוגר. בילדות, האינדקציות לניתוח הן:

1. הפרעה לציר הראיה וחשש להתפחות עין עצלה
    2. הפרעה קוסמטית

אנו מנתחים ילדים עם צניחת עפעפיים (פטוזיס) בכל גיל, החל בשבוע - חודש אם קיימת הפרעה בראיה וכלה בגיל שנה עד 18 מטעמים קוסמטים, כך שאין הגבלה לגיל בניתוח פטוזיס.

יש לבצע בדיקת עיניים מלאה כולל חדות ראיה, תפקוד שריר העפעף על מנת לתכנן את סוג הניתוח הדרוש. ישנם מספר סוגים של ניתוחים לתיקון פטוזיס - בהתאם לממצאי הבדיקה.

בהצלחה!

דר' גיא בן סימון, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי רופא מנתח צניחת עפעפיי
    אתי טל
    15/03/2008

שבוע טוב, אני בת 42 עם עפעפיים נפולים, לאחר בדיקת שדה ראיה אושר לי ניתוח דרך קופ"ח . הניתוח הוא רפואי ולא קוסמטי. קיבלתי רשימת רופאי עיניים שעובדים עם קופת חולים שלי, אך מרשימה ארוכה של רופאים שמנתחים עפעפיים לא הצלחתי להגיע לרופא שתחום ההתמחות שלו היא אוקולופלסטיקה. השאלה שלי היא האם רופא שעושה ניתוחי עפעפים והוא לא מוגדר כמתמחה באוקולופלסטיקה זה בסדר, או עדיף רופא המתמחה בכרוגיה פלסטית או שלא לוותר ולהגיע רק לרופא המתמחה באוקולופלסטיקה? אם אני אלך לרופא באופן פרטי סכום ההחזר הוא פעוט מאוד (כ- 600 ש"ח) לניתוח שעלה כ- 10,000 ש"ח. אודה לתגובתכם.
    בברכת שבוע טוב

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי רופא מנתח

פרופ. אריה נמט
    15/03/2008

אתי שלום רב,

אוקולופלסטיקאים מתמקצעים בתחום של העפעפיים . בנוסף, בהכשרתם הם רופאי עיניים ורגישים לסיבוכים שעלולים להווצר (יובש, הפרעות בסגירת העין וכו.), ויודעין לטפל בבעיות אלו במידה והתרחשו (על אף שהינן נדירות).
    ישנם פלסטיקאים המבצעים גם הם לא מעט ניתוחי עפעפיים ורוכשים מיומנות טובה בתחום, אך לא כולם.
    לכן המלצתי היא לחפש בכל זאת אוקולופלסטיקאי, ואם אין - לברר איזה מהפלסטיקאים מנוסה בתחום העפעפיים.

שבוע טוב,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעות
    שלומית
    13/03/2008

ד"ר אריה נמט שלום
    קיבלתי את שימך מאחד הרבנים העוסקים בתחום הרפואה. אני בת 27 וסובלת מזה מספר שנים מדמעות בשתי העיניים, ולפעמים גם ממוגלה. אמרו לי שאני צריכה ניתוח, ואז פניתי לרב שהפנה אותי אליך. האם יש פתרונות אחרים מלבד ניתוח? תרופות? טיפות?

לקביעת תור
    סגירה
    דמעות

הוספת תגובה

• דמעות

פרופ. אריה נמט
    13/03/2008

שלומית שלום וברכה,

דמעת נרכשת נובעת לרוב מחסימת שק או תעלת הדמעות עקב שינויים התלויים בגיל. למרות זאת, התופעה שכיחה גם בגיל צעיר בשנות ה 20, ובעיקר בנשים. הסיבות האפשריות להווצרותה הינן- חבלה, מחלת סינוסים, פוליפים באף, דלקות , זיהומים, ובאופן נדיר- גידולים.

מדובר על תופעה מטרידה עם דמעת קבועה לעיתים רק בנוכחות רוח או קור, ולעיתים באופן קבוע. התופעה שכיחה יותר בנשים. לעיתים מופיעה הפרשה מוגלתית- צהובה או ירוקה המעידה על התארגנות של חיידקים באיזור אגן הניקוז של הדמעות. (שאינו פעיל). הטיפול הוא ע"י מתן טיפות אנטיביוטיות מקומיות, ובאופן נדיר יש צורך במתן אנטיביוטיקה דרך הפה.

במידה ובבדיקה יש חסימת תעלת או שק הדמעות ושטיפת דרכי דמעות אינה עוברת לאף, אין פתרון אחר מלבד ניתוח.
    מטרת הניתוח הינה יצירת מעקף לניקוז לדמעות אל רירית האף דרך חלון עצם. המנעות מניתוח עלולה לגרום לתהליך זיהומי של שק הדמעות עם אודם, כאבים והפרשה מוגלתית.
    קיימות כיום שתי טכניקות עיקריות לניתוח: באחת נעשה הניתוח דרך חתך עור בצד אף (ניתוח חיצוני), ובשניה- דרך חלל האף (ניתוח אנדוסקופי). לעיתים קרובות, מושחל בסיום הניתוח צינור סיליקון דקיק דרך הפתח החדש שנוצר על מנת לשמור שלא יחסם בתהליך הריפוי וההצטלקות.

בברכת דמעות אושר,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים תחתונות
    שרה
    12/03/2008

ד"ר נמט שלום
    חברתי עברה ניתוח עפעפיים עליונות ותחתונות על ידך לפני כשנה. (מאד מרוצה) גם לי יש בעיה דומה של נפיחות עפעפיים תחתונות, אך איני בטוחה שאני צריכה ניתוח. היכן אתה מקבל? אני גרה בירושלים.
    תודה
    שרה

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים תחתונות

הוספת תגובה

• עפעפיים תחתונות

פרופ. אריה נמט
    12/03/2008

שרה שלום

פעמים רבות מבחין המטופל שמשהו לא תקין בעפעפיים התחתונות, אך מתקשה להגדיר מה הבעיה. אכן, יש מגוון מצבים היוצרים מראה עייף, שקיות נפוחות, שקיות שחורות, שקיעה של העיניים ועוד כהנה.

נפיחות עפעפיים תחתונות עשויה לנבוע ממצב של רפיון עור מתחת לעפעפיים ואז הבעיה היא ברמת העור בלבד. במקרים אחרים ישנו מצב של "שקיות" בולטות- כלומר בעיה של רפיון הספטום התומך ברקמת השומן, המלווה לעיתים בעודף עור או עודף אלסטיות של העור, צניחה של הפנים המרכזיות , ואובדן נפח רקמה. אפשרות אחרת היא של מנח רפוי של העפעף התחתון הנובע מחולשת הגידים התומכים בעפעף. כל אחד מהמצבים המתוארים דורש התייחסות שונה וניתוח שונה.

הערכה מדוקדקת טרום ניתוחית קובעת מהן הבעיות בכל מקרה לצורך השגת תוצאות מקסימליות לאורך זמן.
    אני יכול לבדקך בירושלים בבי"ח שערי צדק לפי תיאום ישיר.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בגבה - ציסטה
    טל
    11/03/2008

יש לי ילדה בת 5. מאז גיל שלוש יש לה נפיחות בצד של הגבה מימין. הילדה נבדקה על ידי רופא עיניים והוא אמר שזו ציסטה מולדת וצריך לנתח אותה. האם תוכל להסביר יותר במה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בגבה - ציסטה

הוספת תגובה

• נפיחות בגבה - ציסטה

פרופ. אריה נמט
    11/03/2008

טל שלום

לפי תיאורך סביר מאד שמדובר על ציסטה הקרויה דרמואיד או אפידרמואיד.
    הציסטה מכילה שאריות עובריות שנכלאו בתוכה, בעלי רמת התפתחות גבוהה. התוכן כולל עור מפותח, זקיקי שערות, בלוטות חלב ולעיתים אף צברי שערות. כמעט תמיד היא שפירה באופיה בשל העובדה שמדובר על רקמה בוגרת.
    הציסטה מופיעה לרוב בגיל הילדות הצעיר, ולרוב באיזור החיצוני של הגבה, ומעט פחות- באיזור הפנימי של הגבה. במישוש ניתן לחוש שהיא צמיגה כגומי.
    הסיבות להוצאתה כוללות: סיבה קוסמטית או תהליך דלקתי המעיד על כך שהיא התפוצצה.
    הדרך להוצאתה הוא ע"י חתך בקו הכפל הטבעי של העפעף או ישירות מעל הציסטה והסרה מלאה. יש לשלוח כמובן את הציסטה לבחינה פתולוגית לבירור הנגע.
    במידה ונותרה שארית, הציסטה עלולה לחזור. ישנם 2 מצבים הראויים לדגש מיוחד- במקרים נדירים הציסטה מורכבת משני חלקים מחוברים - האחד חיצוני והשני פנימי בתוך הגולגולת – והם מחוברים ברצועה. מצב זה נקרא dumbbell configuration ואז לא ניתן להסיר את החלק הפנימי בניתוח הזה.

מצב שני הוא כאשר הציסטה מופיעה בחלק הפנימי של הגבה באיזור החריץ של המוח- אז יש לחשוד כי לא מדובר בציסטה אלא ברקמת מוח שחדרה דרך פגם בעצם. (encephalocele)

ישנן עוד מספר אפשרויות, ואם הרופא מתרשם בבדיקה כי יש לשלול אפשרויות אחרות, הוא יבצע בדיקה הכוללת האזנה בסטטוסקופ מעליה ובדיקת הדמיה - CT או MRI.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סוג ניתוח אחר מלבד חתך

נדב דורון
    10/06/2015

שלום ד"ר
    אשמח לדעת אם בשנת 2015 יש ניתוח מתקדם כמו אורתוסקופיה לציסטה בגבה שיכול לבוא על חשבון ניתוח כירורגי שבו נעשה חתך בגבה של התינוק...
    אשמח לשמוע ממך
    נדב דורון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה