מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על פונדקאותמיכל23/09/2012
שלום,
אני רציתי לברר לגבי הליכי הפונדקאות- מהו השכר שמקבלת פונדקאית, מהו השכר של התשלומים הנלווים כגון הפריה חוץ גופית ובכלל לפרט לי על כל התשלומים הלווים. אגב, הייתי מעדיפה לעשות את התהליך בלי חברה, האם זה אפשרי וכדאי? האם בחו"ל העלות היא באמת זולה יותר או שפשוט זה מקצר את הזמן? היכן זה יותר זול?
האם קיימות מדינות עם פונדקאות אלטרואיסטית- ללא מניעים כספיים?
הבנתי שבאוקראינה יש אפשרות לפונדקאית לקחת את הילד לעצמה היות והדברים לא מעוגנים בחוק-האם זה נכון?
האם מאשרים פונדקאות כאשר אחד מבני הזוג (הגבר) מעל גיל 48?
האם יש אפשרות לזרז את תהליך האישור של הוועדה הרפואית, כי אני מבינה שזה לוקח שנה בארץ?
בחו"ל אין צורך באישור וישר עושים הפריה? אם תוכלו לספר לי מה קורה בחו"ל.
מה העלות של הפריה חוץ גופית?
בנוסף האם יש לכן המלצה על פונדקית שהיא לא יקרה?
רציתי לברר בנוסף- אני בת 24 ראשית כול, בינואר 25. אני הבנתי שהועדה במשרד הבריאות מאשרת פונדקאות על סמך מניעים של מחלות (אודה אם תאשרו לי אם זה באמת נכון). לצערי אני סובלת מאפילפסיה ונוטלת תרופה אנטי אפילפטית שיכולה לסכן אותי ואת העובר. יש רק תרופה אנטי אפילפטית אחרת שאפשר לקחת "שתבטיח" הריון בטוח בלי מומים ולצערי יש לי אלרגיה אליה, ולפי טענת הרופאים, אלרגיה זו יכולה אף להחמיר אם אקח שוב את התרופה ולהוביל למותי. אני מאוזנת וחיה חיים נורמאליים לחלוטין, אקדמאית, מתחילה תואר שני, עם חלום אחד..שיהיו לי ילדים.
זה אולי נראה מוזר, אבל כל החיים חלמתי שתהיה לי משפחה וילדים כי לצערי אמי נפטרה בגיל שנה ואבי נטש אותי גם בגיל שנה וגדלתי עם סבא וסבתא שלי, וגם סבתא שלי נפטרה כשהייתי בת 18. לצערי כדי להשלים את כל התמונה העגומה הזו הצטרפה לה גם האפילפסיה (אך התמזל מזלי שאני מאוזנת) באמצע החיים שלי בגיל 16, אך עדיין המשכתי ללמוד להשקיע ולפרוח ולא איבדתי את התקווה לילדים משלי. כיום כשכבר יש לי בן זוג חשוב לי ללדת, אך לטענת הרופאים שימוש בתרופות אנטי אפילפטיות בהריון מגביר סיכון למומים לעד כ-8% ולפגיעה קוגניטיבית (פיגור) לעד כ-15% ואם לא אשתמש אז יהיו לי התקפים חוזרים ונשנים ואני אף יכולה למות.מה הסיכוי שאכן הוועדה תאשר את התהליך במצב כזה? מה הסיכוי אם בן זוגי הוא בן 47 כעת שהם יאשרו?
אשמח גם לשמוע מנשים שעברו תהליכי פונדקות ולשמוע מהן איך היה, כי מצד אחד אני מרגישה אשמה מאוד גדולה שאני לא יכולה בעצמי ללדת ילד, אך מצד שני אני מרגישה שאני עושה מצווה גדולה לילד שאני מין "מצילה" אותו מאפשרות של להיוולד עם מום, למרות הקושי שאני יודעת כמה זה קשה ילד שלי אצל מישהי אחרת...
והאם אם אנחנו לא נשואים אז אפשר להגיש בקשה עדיין לועדה והיא תאושר? אם אנחנו למעשה ידועים בציבור (ומה זה למעשה ידועים בציבור והאם אם נהיה ידועים בציבור הבקשה תאושר ובמה זה כרוך להיות ידועים בציבור? ).
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על פונדקאות - תגובה
מינה יולזרי23/09/2012מיכל שלום
אנסה בכמה מילים לארגן את כל התשובות:1. פונדקאות בחו"ל יכולה להיות זולה יותר.
2. בישראל אפשר לעבור תהליך גם אם אתם לא נשואים. צריך שיהיה מסמך משפטי המאשר את הסטאטוס הזוגי שלכם.
3. יש לך המלצה מרופא לא לשנות תרופות ולכן יש סיכוי טוב שתקבלי אישור עקרוני.
4.לגבי שכר שמקבלת פונדקאית: מכיון שתעדיפי לעבור פונדקאות באופן עצמאי תבררי באמצעות פנייה שלך לפונדקאית באופן אישי.
4. טיפול ההפרייה משולם ע"י קופ"ח ויש השתתפות בתרופות.
5. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אם פונדקאית עבור זוג שאינו יכול להביא
פונדקאות מעוברים שנוצרו מתרומת זרע ותרומת ביצית
פונדקאות ליחידים - היכן קיים?
הריונות תקינים, מעוניינת להיות אם פונדקאית
גיל מתאים לשימוש כפונדקאית
האם נשלל ממני הזכות להיות אם פונדקאית?
הליך פונדקאות - לרווקה בת 43
מתי נקבעת יהדותם של עוברים
האם אם פונדקאית יכולה להשפיע על צבע העור?
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)