מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידת בית פונדקאיתקרן22/11/2013
שלום,
אני בת 28, אם חד הורית לילדה מקסימה, ומתעניינת באפשרות של להיות אם פונדקאית.
את הבת שלי ילדתי בלידת בית טבעית והיה לי הכי מדהים בעולם, אני תוהה אם דבר כזה יהיה אפשרי גם בלידה פונדקאית.
החשש שלי הוא מפני תהליכים רפואיים מסובכים שעלולים להיגמר בצרות, והחשש הזה תקף גם לתהליך הפונדקאות וגם ללידה רגילה. לא חסרים סיפורים על אמהות ש"התעכבו" ללדת ושילמו על כך בניתוח קיסרי ומי יודע אילו עוד צרות.
אני מתארת לעצמי שזוגות מסוימים דווקא ישמחו לקחת חלק בלידה מסוג זה ואולי אפילו יעדיפו זאת (כמובן עם עזרתה של מיילדת מוסמכת).
השאלה שלי היא האם יש חוק שמגביל לידה טבעית/ לידת בית פונדקאית ועד כמה ארגוני התיווך/ זוגות פתוחים לרעיון כזה?
אשמח מאוד לתגובות.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת בית פונדקאית - תגובה
מינה יולזרי26/11/2013מכיון שתהליך פונדקאות הינו תהליך מורכב מהרבה בחינות לא נראה שהטרים מיועדים יאפשרו לידת בית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי לידה טבעית בבית חולים?
קרן26/11/2013מתשובתך עולה שהדבר תלוי בהורים אך האם הוא מעוגן בחוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי לידה טבעית בבית חולים? - תגובה
פרופ` יונה תדיר26/11/2013כאחד ממנהלי הפורום אני נוהג להמנע מלהתייחס לשאלה, במצב בו מנהלת נוספת לפורום כבר הגיבה לפני. אסטה ממנהגי זה לא משום שאיני מסכים עם דבריה, אלא רק כדי להוסיף על דבריה (איתם אני מסכים), וזאת, תוך ידיעה ברורה שאין לי כל סיכוי לשכנע את השואלת. שהרי נשים אשר מאמינות בלידת בית, בד"כ "נעולות" על דעתן זו באופן חסר סיכוי להזיז אותן מכך, וזו וודאי זכותן, ובכל זאת, אוסיף את דעתי הצנועה.
1. השואלת טוענת שאינה מוכנה לקחת את "הסיכונים"ֿ של לידת בית חולים. עוד לא שמעתי על לידת בית חולים שהסתבכה, ולכן הועברה לפתרון ההסתכבות ב... לידת בית. האם יתכן שההפך הוא הנכון?
2. ניתוחים קיסריים מיותרים אכן מתרחשים לעיתים בבתי חולים, ובד"כ הם על פי בקשת היולדת, וניתן להמנע מהם. אשה דעתנית ומשכילה, והשואלת היא וודאי כזו, יכולה במעורבות אקטיבית של תהליך ניהול הלידה, למנוע מצב בלתי שכיח זה. יתרה מזאת, ניתוח קיסרי שהוא על גבול "המיותר" לא יגרור יילוד פגום. אבל לידה טבעית קשה בה נמנעו משיקולי "כאלה או אחרים" עלולה לגרור נזק ליילוד.
3. יש מדינות בעולם בהן לידה טבעית שכיחה יותר מאשר בישראל, כמו הולנד למשל. מצב דברים זה הביא עם השנים למערך גיבוי מתאים, ולאנשים מיומנים, ולאפשרויות גיבוי מתאימות. ועדיין הוויכוח העולמי סביב שאלה זו פתוח, ובין מדינות העולם המפותחות זה עדיין פחות שכיח. יש כיום בבתי חולים רבים סיבבת לידת בית מודרנית ונוחה, וניתן להגיע אליה.
4. אין בדעתי זו כדי להגרר לוויכוח אשר יגרור כנגדי ציבור שלם של מאמינות/מאמינים בלידת הבית. זו דעתי הצנועה, ותו לא. יחד עם זאת, במציאות הישראלית בה יש רמת מיילדות ציבורית מצויינת, מהטובות בעולם, ויוכיחו זאת נתוני הלידות, בין היתר גם תחלואה ותמותת יילודים נמוכה מאד.
5. ומאחר ועדיין, (גם אם טיעוני לא משכנעים, וכפי שציינתי בפתיח, אין לי כל כוונה להכנס לוויכוח, ולשכנע את השואלת המשכילה כאילו היא "טועה") לידת בית נדירה בישראל. ספק רב אם הורים לעתיד, לילוד בהליך פונדקאות, יסכימו למצב דברים זה.
זו דעתי הצנועה, ותו לא.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אם פונדקאית עבור זוג שאינו יכול להביא
פונדקאות מעוברים שנוצרו מתרומת זרע ותרומת ביצית
פונדקאות ליחידים - היכן קיים?
הריונות תקינים, מעוניינת להיות אם פונדקאית
גיל מתאים לשימוש כפונדקאית
האם נשלל ממני הזכות להיות אם פונדקאית?
הליך פונדקאות - לרווקה בת 43
מתי נקבעת יהדותם של עוברים
האם אם פונדקאית יכולה להשפיע על צבע העור?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)