זכאות לפונדקאות עקב מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לפונדקאות עקב מחלה
    ורד
    24/02/2014

שלום רב
    אני בת 34 ונשואה + 2
    לפני 8 שנים חליתי בסרטן צוואר הרחם וכתוצאה מזה כרתו לי את הרחם +שחלה
    עברתי טיפולים כימותרפיים שכנראה הרסו את השחלה שנשארה ליכולת לייצר ביציות
    כיום אני רוצה לבצע השתלת רקמת שחלה בכדי לראות אם יהיה בכוחה לייצר ביציות ולהתחיל בתהליך פונדקאות
    השאלה שלי האם אני זכאית לפי חוק הפונדקאות מאחר ויש לי כבר 2 ילדים
    או לחילופין האם יש ביכולתי לבצע הקפאת עוברים ולהשתמש בעזרתכם בפונדקאות בהודו ,
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לפונדקאות עקב מחלה

הוספת תגובה

• זכאות לפונדקאות עקב מחלה - תגובה

מינה יולזרי
    24/02/2014

ורד צר לי על מה שעברת אבל היום שאת אחרי ניתן כמובן לסייע גם בארץ וגם בחו״ל. בארץ יתכן ושינוי החוק לא יאפשר לך פונדקאות בעתיד הקרוב בגלל שאת אמא לשניים כבר, אבל כרגע זה אפשרי.
    מזמינה אותך ליצור איתי קשר ולקבל מידע רחב על האפשרויות העומדות לפנייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפונדקאות עקב מחלה - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    24/02/2014

העובדה שאת אם לשניים אינה מהווה מגבלה על פי נוסח החוק המקורי ולא ניתן בשלב זה לדעת אם, ומה יהיו שינויי החוק בהקשר אליך. השתלת רקמת שחלה היא פעולה אשר סיכוייה בשלב זה אינם גבוהים ולא ברור מנוסח שאלתך אם את מסוגלת לייצר כיום ביציות או לא, ולכן לא ברור על איזה הקפאת עוברים את שואלת? מה מקורם? על פי נוסח השאלה, ובמידה וכיום אינך מייצרת ביציות, נראה שתרומת ביצית נדרשת לצורך ביצוע פונדקאות. לגבי חו"ל, יש מגוון אפשרויות, והודו היא אחת מהן.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

ורד
    24/02/2014

תודה על התשובה
    נכון להיום השחלה שנמצאת בגופי לא מסוגלת לייצר ביציות ולכן אני רוצה לבצע השתלת רקמת שחלה ..ולהגביר את הסיכויים לביציות משלי וללא תרומה
    לגבי הקפאת העוברים שאלתי אם זה אפשרי במידה ואני יוכל לייצר ביציות לבצע בארץ הקפאת עוברים ולבצע הליך פונדקאות בהודו עם עוברים מוכנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה

מינה יולזרי
    24/02/2014

כמובן שתוכלי לייצר את העוברים כאן בארץ להקפיא אותם ואז באמצעות המרכז שיטפל בך להעביר את העוברים לחו"ל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    24/02/2014

שמחתי לקרוא ש... "כמובן שתוכלי לייצר עוברים" .... אך לא ברור לי על מה מתבסס "המובן". לעניות דעתי תכנית טיפול צריכה להיות ריאלית.
    לפיכך: 1. לא ברור לי מה מקור השחלה שברצונך להשתיל? 2. הסיכוי שתוכלי להפיק מהשתלה זו ביציות, ובכמות שתותיר הקפאה - אינה ריאלית. 3. אם יש לך כוונה לעשות שימוש בתרומת רקמת שחלה, מדוע לא תרומת ביציות? ולכן, עצתי, לבנות תכנית טיפול ולא תכנית מחקר.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה - תגובה

מינה יולזרי
    26/02/2014

זו שחלה שלמה שלה שהוצאה מגופה לפני הטיפולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה - תגובה - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    26/02/2014

האם צויין בשאלה שהרחם שנכרת + השחלה שומר? דיון כגון זה בטכנולוגיות מתקדמות, אם אכן ננקט בהן, אינו ראוי לפורום ציבורי אלא לדיון עם הרופאים אשר היו מעורבים בטיפולים. כך גם לגבי סיכויי ההצלחה בעקבות השתלה והקפאת ביציות בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו