גיור תינוקות שנולדו בהליך פונדקאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיור תינוקות שנולדו בהליך פונדקאות
    אור
    27/05/2015

היי
    רציתי לשאול , במידה ואנחנו מבצעים תהליך של פונדקאות בגיאורגיה
    עם ביצית וזרע שלנו , האם האם הפונדקאית נרשמת בתעודת הלידה ?
    והאם התינוקות יצטרכו לעבור תהליך גיור בארץ למרות שהם 100% שלנו
    ומה כולל תהליך הגיור בארץ לתינוק ?
    תודה
    מראש על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גיור תינוקות שנולדו בהליך פונדקאות - תגובה

עדה אטיאס
    27/05/2015

הי אור

הפונדקאית לא נרשמת בתעודת לידה .
    לגבי גיור קטינים:
    פגישה עם בית הדין לגיור קטינים בירושליים

כל עוד הילד קטן ואינו עומד על דעתו, נעשה הגיור על דעת בית הדין ועל סמך התרשמות מההורים. לפיכך, לאחר פתיחת התיק תיערך פגישה בין ההורים לבין דייני בית הדין.
    ברית מילה

כחלק מהליך הגיור נדרשים בנים לברית מילה. ברית המילה לעוברים גיור אינה כרוכה בתשלום, והיא מתבצעת בדרך כלל בתיאום עם בית הדין לגיור קטינים. ניתן לפנות לבית הדין לגיור קטינים לשם קבלת הפניה לברית מילה לקראת גיור גם כאשר התיק עדיין בדיונים. טקס הברית משלב בתוכו הליך טקסי עם הליך רפואי כירורגי. הטקס עצמו דומה מאד לברית המילה המוכרת, למעט שוני קל בברכות. ברית לתינוקות מעל לגיל חצי שנה נעשית בידי מוהל-רופא המתמחה בכך, ולעתים כרוכה בהרדמה.
    במקרה וכבר נערכה ברית מילה ייתכן ויהיה צורך בהליך הנקרא "הטפת דם", הכולל דקירה קלה במקום הברית.
    למידע נוסף על ברית המילה | לרשימת מוהלים מוסמכים
    מי שעבר ברית מילה בעקבות הפניה מבית הדין בדרך כלל לא יצטרך לעבור הטפת דם.
    לאחר ברית המילה וההחלמה ממנה יעברו הבנים גם טבילה במקווה טהרה.
    טבילה במקווה טהרה

לאחר החלטת בית הדין בדבר גיור הילד יופנו ההורים למחלקת טבילות באגף הגיור לשם תיאום הטבילה. אם הילד קטן ואינו יכול לטבול לבדו, האב או האם, לפי בחירת המשפחה, יכנסו איתו למקווה על מנת לאחוז בו. אם הילד מספיק גדול הוא יברך על בעת הטבילה ברכה קצרה. אם הוא קטן לא תאמר ברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיור תינוקות

אור
    27/05/2015

זה נכון גם במקרה שהביצית היא שלי , ואני יהודייה והילד הוא שלי בעצם ?
    לגבי תהליך הגיור האם התינוק נדרש להיות במסגרת לימוד דתית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיור תינוקות - תגובה

עדה אטיאס
    27/05/2015

גם ביציות שלך ולא הוא לא צריך היות במסגרת דתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

אור
    27/05/2015

תודה על המענה ושאלה נוספת כשאני מגישה בקשההלאישור עקרוני לועדה בארץ הרופא שלי חייב לחתום על הטופס 6 או שהוא יכול לרשום לי מכתב רפואי עם הסבר וזה יספק אותם או שהמידע חייב להיות על הטופס של הועדה ? במידה והועדה נותנת לי אישורנעקרוני לפונדקאות על רקע רחם פגום ואני מתחילה תהליך האם הועדה יכולה לשנות את דעתה אחכ ולא לאשר את התהליך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

עדה אטיאס
    28/05/2015

הרופא שלך צריך למלא את טופס 6
    הוועדה תתייחס בהמשך גם לאבחון הפסיכולוגי שלכם ולשאר המסמכים שיוגשו לוועדה כחלק מהתיק שהוועדה מבקשת להגיש לכן זה נקרא אישור עקרוני ולא סופי יחד עם זאת אם אין משהו חריג רפואי או נפשי שיכול להוות מכשול אין סיבה שהוועדה לא תאשר אותכם אם יש כדאי לציין זאת בשלב הגשת האישור העקרוני ולהגיש את המסמכים הרלוונטים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו