הורים יהודים- האם הילד יהודי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים יהודים- האם הילד יהודי?
    דנה
    23/04/2018

שלום רב,
    אנחנו מעוניינים לעבור תהליך פונדקאות בגיאורגיה עם ביצית שלי וזרע של בעלי. שנינו יהודים. עד עכשיו לא הצלחתי להבין האם הילד נחשב יהודי. אמא אחת שדיברתי איתה אמרה שהילד צריך לעבור תהליך גיור מפרך ובלתי נסבל ואמא אחרת אמרה לי שהיא רק הלכה למשרד הפנים ורשמה את הילד כיהודי. אולי זה קשור לרפורמים? האמא הראשונה אמרה שגם בעתיד הילד, גם אם יהיה יהודי, לא יוכל להתחתן ברבנות ולעבור קבורה דתית. לא יודעת, הכל מבולבל לי ולא ממש מובן. לא רוצה שיהיו לי קשיים ובטח לא בעיות לילד בעתיד. אחרת אשקול פונדקאות בארץ. מה ידוע לכן בנושא?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלת יהדות לאחר פונדקאות בגיאורגיה

מינה יולזרי
    23/05/2018

מכיון שהרחם היא של אישה גויה, הילד אינו יהודי. בשני המקרים הגיור הוא טקס פשוט. כמובן שבמידה ושני ההורים הינם ביולוגים גיור הקטינים הרבה יותר פשוט.
    בעתיד, אין מניעה מנישואין ברבנות וממילא אין חשש לגבי שאר הטקסים היהודים כולל קבורה.
    הדת היהודית מתייחסת לגיור בצורה חד משמעית ולאחר סיום הטקס לא עולות שאלות ביחס ליהדות הילוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו