שאלה לגבי עובדת ששכרה אם פונדקא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי עובדת ששכרה אם פונדקא
    חנוכה אתי
    01/10/2008

יש לי עובדת שעובדת אצלי כ 3 שנים . היא שכרה אם פונדקאית וקיום היא בחודש שיש הפונדקאית. אילו זכויות יש לעובדת שלי לגבי הלידה לגבי חופשת הלידה כי איננו יודעים את החוקים .הודה לכם מאוד תיתנו לי תשובות לגדביי השאלות ששאלתי . בתודה רבה אתי חנוכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היא זכאית למענק לידה

עדה אטיאס
    02/10/2008

במידה והיא מקבלת תלושי שכר ועבדה לפחות הזמן הנדרש על פי חוקי הביטוח הלאומי היא תהיה זכאית גם לחופשת לידה.
    הייתי ממליצה לך להכנס לאתר של בטוח לאומי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מראש למעביד על יציאה לחופשת ל

דלית
    25/10/2008

שלום מינה, כמה זמן מראש צריך להודיע לבוס שלי שאני אם מיועדת ויוצאת לחופשת לידה? האם מותר לו לפטר אותי ? האם יגיעו לי פיצויי פיטורין? שאלה אחרונה -ממתי מתחילה חופשת הלידה אם הילדה נולדה פגה ונשארה בפגיה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דלית

מינה יולזרי
    27/10/2008

לפי החוק את צריכה להודי ע לבוס שלך בסביבות חודש חמישי על כך שיש לך פונדקאית שעומדת ללדת את ילדך ואת אמורה לצאת לחופשת לידה בתאריך משוער שניתן לך.
    אסור לבוס שלך לפטר אותך אם יש לך וותק של 6 חודשים לפחות. אם פיטר אותך ולא הסכמת לכך את יכולה לתבוע אותו בבית דין לענייני עבודה (הסעד שם הוא מהיר ביותר) ואם בהסכמתך אזי מגיעים לך פיצויי פיטורין.
    יש לך זכות לתבוע חופשת לידה בביטוח לאומי ברגע שקיבלתם צו הורות מבית משפט לענייני משפחה בלי קשר לעובדה שהילדה נשארה בפגיה.

מאחלת בריאות לילדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו