מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מועמדת להיות אם פונדקאיתליאורה10/05/2010
שמי ליאורה בת 33 בריאה גרושה + 1 ואני מועמדת להיות פונדקאית. אמי מאד מתנגדת כי ברור לה שאת טראומת מסירת התינוק אני אשא עמי עד לקבר. אני לא רואה זאת כך ואני חושבת שאם מהתחלה אני לא אצור קשר רגשי עמוק עם העובר מתוך ידיעה שאינו שלי אוכל להתמודד עם הפרידה ואף להיות מאושרת שהצלחתי לעשות זוג הורים מאושר. האם יש פונדקאיות שמסירת התינוק אינה מהווה עבורן טראומה והכל נעשה יחסית בקלות? האם כדאי לי להמשיך אף על פי התנגדותה של אמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאורה
מינה יולזרי10/05/2010את שואל 2 שאלות: האם כדאי לעשות את התהליך למרות התנגדותה של אימי?
האם יש פונדקאיות שנפרדות מהילוד ללא בעיות רגשיות?
לגבי השאלה השנייה והפשוטה יותר: רוב הפונדקאיות נפרדות מהתינוק בצורה טובה מאוד. כי כמו שאמרת מתחילת התהליך הפונדקאיות משכנעות עצמן ועוברות תהליך שמאפשר את הניתוק לאחר הלידה. הדבר המשמעותי ביותר שמאפשר את הפרידה היא הידיעה שאין קשר גנטי בין הפונדקאית לבין העובר והתינוק הוא בעצם שילוב גנטי של הוריו. הקשר האמפטיה כלפי הזוג ויכולת הנתינה של כל פונדקאית רותם אותה (בנוסף לסיבות הכספיות) לתהליך של הריון פונדקאי שמסתיים עם תחושה של שלמות למסור את התינוק להוריו הביולוגים.
לגבי השאלה הראשונה: אני חושבת שאם היית יכולה להגיע למצב בו אמך מסוגלת לתמוך בהחלטתך למרות שיש לה הסתייגויות מסויימות זה עדיף מלהכנס לתהליך במצב בו אמך ממש מתנגדת. כמו בכל תהליך ישנן תקופות טובות ופחות טובות בהן תרצי את תמיכתה של אמך ובמידה ותתנגד לתהליך היא תתקשה לתמוך בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי בטוחה בעצמך
שגית02/07/2010גם אני גרושה ועושה זאת זה גם מיצווה וגם כסף שתוכלי לגדל את ילדך בנחת אבל את צריכה ליהיות שלמה ואם עדיין על כך את לא שלמה עם עצמך תקשיבי לעצמך לא לסביבה ואת צריכה להיות שלמה גם למענך וגם למען זוג הורים שכול חלומם זה ילד ולא יוכלו להתמודד עם ההתלבטיות שלך וחבל קצת רחמים... הם בני אדם שמשתוקקים למשהו אל תהרסי להם חלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
א'05/07/2010את ואמא שלך יכולות להיות רגועות. התהליך לא גורם לשום קושי אם את מוכנה לכך. הייתי בעבר עד לפני חצי שנה אם פונדקאית ועברתי את זה בקלות ובשמחה. הכל תלוי אם את מכינה את עצמך נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אם פונדקאית עבור זוג שאינו יכול להביא
פונדקאות מעוברים שנוצרו מתרומת זרע ותרומת ביצית
פונדקאות ליחידים - היכן קיים?
הריונות תקינים, מעוניינת להיות אם פונדקאית
גיל מתאים לשימוש כפונדקאית
האם נשלל ממני הזכות להיות אם פונדקאית?
הליך פונדקאות - לרווקה בת 43
מתי נקבעת יהדותם של עוברים
האם אם פונדקאית יכולה להשפיע על צבע העור?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)