אני מועמדת להיות אם פונדקאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מועמדת להיות אם פונדקאית
    ליאורה
    10/05/2010

שמי ליאורה בת 33 בריאה גרושה + 1 ואני מועמדת להיות פונדקאית. אמי מאד מתנגדת כי ברור לה שאת טראומת מסירת התינוק אני אשא עמי עד לקבר. אני לא רואה זאת כך ואני חושבת שאם מהתחלה אני לא אצור קשר רגשי עמוק עם העובר מתוך ידיעה שאינו שלי אוכל להתמודד עם הפרידה ואף להיות מאושרת שהצלחתי לעשות זוג הורים מאושר. האם יש פונדקאיות שמסירת התינוק אינה מהווה עבורן טראומה והכל נעשה יחסית בקלות? האם כדאי לי להמשיך אף על פי התנגדותה של אמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום ליאורה

מינה יולזרי
    10/05/2010

את שואל 2 שאלות: האם כדאי לעשות את התהליך למרות התנגדותה של אימי?
    האם יש פונדקאיות שנפרדות מהילוד ללא בעיות רגשיות?

לגבי השאלה השנייה והפשוטה יותר: רוב הפונדקאיות נפרדות מהתינוק בצורה טובה מאוד. כי כמו שאמרת מתחילת התהליך הפונדקאיות משכנעות עצמן ועוברות תהליך שמאפשר את הניתוק לאחר הלידה. הדבר המשמעותי ביותר שמאפשר את הפרידה היא הידיעה שאין קשר גנטי בין הפונדקאית לבין העובר והתינוק הוא בעצם שילוב גנטי של הוריו. הקשר האמפטיה כלפי הזוג ויכולת הנתינה של כל פונדקאית רותם אותה (בנוסף לסיבות הכספיות) לתהליך של הריון פונדקאי שמסתיים עם תחושה של שלמות למסור את התינוק להוריו הביולוגים.
    לגבי השאלה הראשונה: אני חושבת שאם היית יכולה להגיע למצב בו אמך מסוגלת לתמוך בהחלטתך למרות שיש לה הסתייגויות מסויימות זה עדיף מלהכנס לתהליך במצב בו אמך ממש מתנגדת. כמו בכל תהליך ישנן תקופות טובות ופחות טובות בהן תרצי את תמיכתה של אמך ובמידה ותתנגד לתהליך היא תתקשה לתמוך בך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בטוחה בעצמך

שגית
    02/07/2010

גם אני גרושה ועושה זאת זה גם מיצווה וגם כסף שתוכלי לגדל את ילדך בנחת אבל את צריכה ליהיות שלמה ואם עדיין על כך את לא שלמה עם עצמך תקשיבי לעצמך לא לסביבה ואת צריכה להיות שלמה גם למענך וגם למען זוג הורים שכול חלומם זה ילד ולא יוכלו להתמודד עם ההתלבטיות שלך וחבל קצת רחמים... הם בני אדם שמשתוקקים למשהו אל תהרסי להם חלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

א'
    05/07/2010

את ואמא שלך יכולות להיות רגועות. התהליך לא גורם לשום קושי אם את מוכנה לכך. הייתי בעבר עד לפני חצי שנה אם פונדקאית ועברתי את זה בקלות ובשמחה. הכל תלוי אם את מכינה את עצמך נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו